Schaapslever masala
Schapenlever op Indiase wijze. Om precies te zijn, volgens de bron, uit Kerala. Met ui, gember en tomaat en veel kruiden. Smaakt uitstekend!
Schapenlever op Indiase wijze. Om precies te zijn, volgens de bron, uit Kerala. Met ui, gember en tomaat en veel kruiden. Smaakt uitstekend!
De titel van het recept zegt al wat het is: in dit geval schapenlever gewokt met paprika en ui. En piment. Makkelijk te maken en het smaakt uitstekend.
Lamsballen, om ze zo maar te noemen, zijn makkelijker te pellen als ze bevroren zijn dan wanneer ze vers of volledig ontdooid zijn. De crux is dat er twee velletjes moeten worden verwijderd.
In heel veel landen eten ze het. In de VS en Canada heet het eufemistisch prairie oysters. Elders witte nieren. Het is een delicatesse. Lamstestikels (lamsballen, lamskloten, lamstestes) in plakjes en dan gebakken. Met een klassieke, Italiaanse ingedikte tomatensaus.
Heerlijk! Op Indiase wijze bereide schapenlever. Niet te versmaden (maar de meesten in Nederland doen dat wel).
Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Als u niet gek op lever bent, maar het moet nu eenmaal bereid worden, dan is dit een goed en smakelijk recept.
Schapenhart, zeker die van heideschapen, is uitstekend van smaak en textuur. Raar dat we het vrijwel nooit eten. Een eenvoudig recept met zuurkool.
Kalfslever in dunne plakken gebakken met gesmoorde uiringen, verse koriander of peterselie en een scheut goede sherryazijn.
Varkensnieren in blokjes, met kastanjechampignons in een saus van tomaten en crème fraîche met peterselie en dragon. Iets dat men niet meer dagelijks eet en vedraaid smakelijk. Het spoelen van de nieren duurt even.