Hachee
Ja, ja, een Oud-Hollandsch maal.
Ja, ja, een Oud-Hollandsch maal.
Zoetzuur is niet alleen Chinees. Ook Italiaans: varkenshals of procureur langzaam gegaard in een zoetzure saus van rode wijnazijn, witte wijn en suiker.
Verdraaid lekker: hazepeper met roquefort, volgens een beproefd recept van De Echoput. Maar of dat marineren nu echt noodzakelijk is?
Een verrassende combinatie: varkensrollade gevuld met peren en rozemarijn. En erg lekker ook nog.
Verse worst (braadworst) maken is eigenlijk niet moeilijk. Hier leest u wat er zoal bij komt kijken met een flinke hand vol recepten voor o.a. chorizo, venkelworst en eenvoudige braadworst.
Zelf leverworst maken is niet erg moeilijk. Lever, varkensgehakt en kruiden. Dit is een oud-nederlands streekrecept dat uitstekend smaakt.
Het vlees van langzaam gegaarde hazenbouten in een saus van tomaat, wortel en bleekselderij maken een Italiaanse hazenpeper. Eten met brede lintpasta: pappardelle. Rest de vraag: wat is de zin van marineren?
Zelf een rollade van varkensvlees maken, gevuld met een mengsel van prei en champignons.
Paté maken is niet moeilijk. Lever, vlees en andere smaakmakers, dat is de essentie. En soms geeneens lever.
Een stoofpot met lamsvlees, pompoen, pastinaak en zoete aardappel en nog veel meer. Niet erg moeilijk, wel erg lekker. Al met al er wel twee uur voor uit trekken.
Gekookte hammen wilde ik maken. Op de keper beschouwd duurt het proces 35 dagen. Het heeft een geur die, voor mij althans, onbekend was: een kaaslucht.