Erwtensoep met varkenspoten
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Volledig in sherry en met sherry bereide varkensstoof van procureur, het schouder- en nekvlees van een varken. Uitstekend van smaak.
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Vaak vlees eten is om meer redenen niet goed. Maar àls, dan… bijvoorbeeld deze ribkarbonades van Bonte Bentheimers. Gegaard met appel en in witte wijn. Puik!
Procureur van Bonte Bentheimer, volgens een recept van Onno Kleyn. Langzaam gegaard vlees met een saus van amandelen. Oeffff wat lekker.
Pasta met een traditionele saus gebaseerd op spek, tomaten en wat rode peper. Voor ons een maal met een verhaal.
Varkensschenkel – Eisbein of Haxe, zoals onze oosterburen het noemen – knapperig gebakken uit de oven. Simpel, maar het kost wel kook- en baktijd. Al met al drie uur. Maar dan heb je wat.
Gekruid stuk buikspek van het varken, langzaam gegaard in de oven. Verdraaid lekker en goed bij winterse kost.
Varkensnieren in blokjes, met kastanjechampignons in een saus van tomaten en crème fraîche met peterselie en dragon. Iets dat men niet meer dagelijks eet en vedraaid smakelijk. Het spoelen van de nieren duurt even.
Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.
Penne of andere pasta met vlees van braadworst, aardappel, een uitje, wat wortel en crème fraiche maken een bijzonder kleurig en smakelijk gerecht. Aanbevelenswaardig, ook als u niet uw eigen varkens hebt geslacht.
Zoetzuur is niet alleen Chinees. Ook Italiaans: varkenshals of procureur langzaam gegaard in een zoetzure saus van rode wijnazijn, witte wijn en suiker.