Het verhaal van Parmentier

De naam van de Franse legerapotheker Antoine-Augustin Parmentier (1737 – 1813) is gekoppeld aan de doorbraak van het eten van de aardappel in Europa. Dat is niet geheel terecht. Het geldt misschien voor Frankrijk, maar in andere delen van Europa at men allang aardappelen.

Workshop Indiaas Koken

Zij die in Groot-Brittannië zijn geweest, hebben ongetwijfeld wel eens in een Indiaas restaurant gegeten. En tandoori chicken is zo'n beetje de nationale maaltijd aldaar. Maar daar zit kip in. De Indiaase keuken is grotendeels vegetarisch en dat zijn de gerechten in deze workshop ook. Er wordt vlees noch vis gebruikt.

Kweepeeratelier ook in Haarlem en Middelburg

Op 7, 14 en 20 oktober van dit jaar wordt op drie plaatsen in Nederland door Frutti Confetti een allesomvattende workshop rond de kweepeer gegeven. Kweeperen zijn zeer smakelijke en verleidelijk ruikende vruchten waarmee heel mooie producten kunnen worden gemaakt. Maar veel enthousiaste thuiskoks worstelen er mee.