Peruaanse aardappelen veilig op Spitsbergen
Om hun aardappelerfgoed te bewaren, sturen Peruviaanse boeren zaad van ruim 1500 rassen naar de kluis op Spitsbergen, aldus The Scientist vandaag.
Om hun aardappelerfgoed te bewaren, sturen Peruviaanse boeren zaad van ruim 1500 rassen naar de kluis op Spitsbergen, aldus The Scientist vandaag.
The Scientist meldt een verrassend onderzoeksresultaat dat een behoorlijk andere kijk kan geven op het onderzoek naar klimaatverandering. Vissenpoep draagt wezenlijk bij aan de kalkafzetting op de zeebodem. Daar had niemand rekening mee gehouden, aldus onderzoekers van de Manchester Metropolitan University. Maar is dat zo?
Het Duitse Lebepur biedt groenten en fruit in poedervorm. Niet alleen voor een goed gebalanceerde voeding, maar in velerlei gerechten toe te passen. Bestemd voor wel een heel rare doelgroep – of is dit de toekomst?
We zijn er dit keer wat laat bij om de viswijzer onder uw aandacht te brengen. Maar beter laat dan nooit. Of misschien had u er al kennis van genomen. Gaat het beter ten opzichte van 2009-2010? We denken van wel.
Na een aantal jaar columns voor het blad Slow Maganement te hebben geschreven, was het ultimo 2009 tijd om er een punt achter te zetten. In 2010 geen stukjes meer van mijn hand. Uitgever Philip van Coevorden liet als blijk van dank en waardering een kistje met drie flessen wijn bezorgen.
Smaakvrienden van Angélique Schmeinck heeft een Gourmand Cookbook Award 2010 gewonnen. Dit revolutionaire onconvetionele kookboek won in de categorie Best Entertaining Cookbook. Eigenlijk een beetje raar. Want dit is geen painting by numbers, maar een van de weinige echte kookboeken.
Met terughoudendheid en de nodige aarzelingen deed ze mee aan de competitie De Smaak van Nederland a.k.a. Smaakvol 2010. Ze won de voorronde, de kwartfinale en de halve finale. En toen de finale. Ze noemt het sambals, maar het zijn licht pittige sauzen en chutneys.
Het gebeurt niet vaak dat ik een e-mail ontvang van Hugh Fearnley-Whittingstall. Maar nu wel. Een oproep om in actie te komen. Dagelijks wordt de helft van de vis die in de Noordzee wordt gevangen, dood teruggegooid.
Istanboel is een van de culturele hoofdsteden 2010. Maar niet alleen daarom is het aan te raden deze stad eens te bezoeken. We waren er vier dagen. Een indruk.
Eigenlijk doen we niet aan restaurantrecensies. Maar soms zijn er die, die lekker anders zijn. Zo ook Het Heimwee in Nijmegen. Trendsetter of tegen de stroom in? In elk geval zeer aan te bevelen.
'Lokale teelt helpt milieu niet echt' kopt Trouw gisterochtend. Wageningen UR heeft voor de gemeente Almere uitgezocht wat investeren in lokale voedselteelt oplevert. In tegenstelling tot wat de kop zegt: heel veel.
Komt dat proeven, ruiken en zien! Op zondag 26 september 2010 organiseert Slow Food voor het derde jaar het Smaakfestijn. Grootser en sensationeler dan voorheen. Streekproducten uit Gelderland, proeverijen, koken voor de jeugd, demonstraties, theatrale acts en een kookwedstrijd met Gelderse topchefs. Dat zijn de ingrediënten voor dit vernieuwde culinaire evenement. Het festijn is van 10:30 tot 17:30 uur op de prachtlocatie Arnhems Buiten – ook bekend als het voormalig KEMA-terrein aan de Utrechtseweg in Arnhem.