Slow Food Smaakfestijn 20 september 2009

 Het programma voor dit Slow Food festijn op 20 september a.s. in Arnhem begint gestalte te krijgen. Naast de overdekte markt zijn er demonstraties en voordrachten. Belangrijke gast is Nicolaas Klei, wijnkenner en wijnschrijver. En de keuken van De Kookplaats zorgt doorlopend voor de proeverij op basis van producten die op de markt worden verkocht.

Zuurkooltijd

Na de komkommertijd is het tijd om zuurkool te maken. Als u er al niet zelf aan dacht, helpt het Duitse Manufactum u er wel aan herinneren. In haar zgn. Monatsbrief voor september roemt ze de gezondheidswaarde van zuurkool en meer specifiek het Filderkraut.

Jumbo & Dirk van den Broek hebben schoonste groente en fruit

Milieudefensie en Natuur en Milieu publiceerden vorige week de nieuwste editie van Weet wat je eet Gifmeter. Hoewel groente en fruit steeds minder gif bevatten, worden de internationale gezondheidsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO nog steeds overschreden. Doordat de wettelijke eisen in Nederland minder streng zijn, liggen in de schappen soms nog groente en fruit met hoeveelheden gif die schadelijk kunnen zijn voor, bijvoorbeeld, jonge kinderen.

Koken is een Eitje

Na een paar jaar proefdraaien met kooklessen aan huis en een aantal maal catering te hebben gedaan, heeft Annelies Heuker of Hoek nu een eigen website. Dat markeert het werkelijke begin.