Natte stampers

De akebia quintata bloeit. Het is een mooie, fijnbesnaarde klimplant met fragiele bloemen die wat van een uit een papieren zakdoekje gemaakte parachute weg hebben. Mooi. We maakten foto's met de macro-lens en dan zie je de natte stampers. Wachtend op stuifmeel.

Rauw blad

Een lange koude winter; een lange periode van zonnig weer. De tuinkriebels blijven niet beperkt tot zaaien en schoffelen. We willen nu wel eens weer wat rauw blad eten.

Food Time Line

Een bijzondere website voor een ieder die is geïnteresseerd in voedsel en de geschiedenis ervan. Lynne Olver is zo'n tien jaar geleden begonnen gegevens te verzamelen. Inmiddels heeft ze zo'n 15 miljoen klanten bediend. 0,11% Nederlands, 0,11% Belgisch. Dus dit bericht is NIEUWS in de Lage Landen.

Uiwacht

Het heeft wel wat, fraaie rijen plantuitjes in donkere aarde. Straks groeien de bieten, wortels, schorseneren, enzovoorts ertussen. Deze paar weken ligt het bed er nog met een strak design bij. Maar Jekyll, of beter: mister Hyde, is ook aanwezig.

Het Ideale Energiegewicht

ODE, de Organisatie voor Duurzame Energie , is jarig en stuurt haar leden een cadeau: het boek Het Ideale Energiegewicht. Onderliggend motto: Driekwart van de Nederlanders wil energie besparen, maar weet niet hoe. De auteurs bieden een praktische leidraad over energiegebruik en -besparing. Een aanrader voor 12,50 euro.

Eet u kroket? Bent u schizofreen?

De crisis laat haar eerste sporen achter in het consumentengedrag. Vanmorgen trakteerde De Volkskrant ons op een artikel dat het goed gaat met de omzet aan kroketten en bitterballen. Vanmiddag bestempelde een deskundige op Radio 1 ons gedrag als schizofreen. We weten niet wat we willen.