Zaad bestellen

Het nieuwe tuinseizoen nadert met rasse schreden. Waar halen we dit jaar onze zaden vandaan? Natuurlijk een deel uit eigen winning, maar soms is dat lastig of veel werk. En een mens wil ook wel eens wat anders.

De lijdensweg van de SDE-subsidie

In de laatste BODE, het blad van ODE (organisatie voor duurzame energie) staat een artikel over de omslachtige en kostbare weg om de SDE-subsidie voor zonnepanelen te krijgen. “Soms vraagt de heer X zich af of de minister het met opzet zo vertraagt. Ze bespaart zo flink wat geld.” zo eindigt het stuk. Wij zijn niet X maar MergenMetz. En wij hebben soortgelijke ervaring.

Darmkanker ontmaskerd

Opmerkelijk nieuws rond een kanker die veel mensen treft. Het ziet er naar uit dat de bron van het kwaad is geïdentificeerd. Op de website van VPRO's Noorderlicht wordt kond gedaan van de ontdekking van de onderzoekers van het Utrechtse Hubrecht Instituut.

Agapanthus toegedekt

 Het werd hoog tijd. Eigenlijk is er al sneeuw en vorst overheen gegaan. Maar nu zijn de agapanthussen in de voortuin met stro toegedekt. Voor alle zekerheid.

Uncommon Vegetables – boek uit 1943

Op zoek naar het niet meer in de regulier handel verkrijgbare "Kulinarische Geheimnisse aus Rügener Töpfen" stuitten we op Uncommon Vegetables – How to Grow and How to Cook. Een boek uit 1943, waaruit niet alleen blijkt dat Nederland de export van bruine bonen stopzette, maar dat vooral duidelijk maakt waar we vandaag de dag staan in onze acceptatie van groenten.

3-Sterren groentenrestaurant

Het Financieele Dagblad besteedde in haar bijlage op 25 oktober j.l. uitgebreid aandacht aan Alain Passard. De Parijse driesterrenchef die vlees heeft afgezworen en alleen maar groentegerechten presenteert. Een grote stap in de overigens zeer traag verlopende omwenteling. Nu is het wachten op Nederlandse voorbeelden: De Librije of Oud Sluis.