Verandering van spijs

Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten. Zo luidt de ondertitel van een prachtig en zeer toegankelijk boek over de geschiedenis van de mens en wat er zoal door de millennia heen werd gegeten. Opgedist door een keur aan archeologen en culinair historici. Een in twee opzichten historisch werk.

Botanische Kunst

Botanische kunst is een prachtig boek met reproducties van oude afbeeldingen van planten, bloemen en fruit en korte profielen van de artsen-botanici van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw. En toen nam de fotografie het over.

Hoe verleid je een wortel

Wij waren op bezoek in de Galerie Culinaire van Angélique Schmeinck. Nu eens niet om over eten te praten, maar over haar kunst – hoewel eten en koken nooit ver weg zijn. Een paar van haar prachtige foto’s van groenten namen we mee en zijn te bezichtigen in onze nieuwe serre

Tuinieren met wilde planten

Martin Stevens laat op aantrekkelijke en toegankelijke wijze zien dat het niet moeilijk is om je tuin aan te kleden met meer wilde planten en dat je zo de biodiversiteit een handje kunt helpen. Zelfs als je een postzegeltuin hebt, of een geveltuintje, of een plat dak. Een erg leuk boek waar Iedereen zijn of haar voordeel mee doen.