Aagje en Harm zijn gearriveerd
We hebben weer twee bonte bentheimer landvarkens opgehaald: gelt Aagje en een borg Harm. Met Aagje gaan we fokken.
We hebben weer twee bonte bentheimer landvarkens opgehaald: gelt Aagje en een borg Harm. Met Aagje gaan we fokken.
De meest belangrijke landbouwgewassen worden potentieel bedreigd omdat in meer dan de helft van de gevallen zaad van hun wilde verwanten niet wordt bewaard.
Als seed guardian van de Heritage Seed Library ontvingen we wat zaad van deze tomaat. Om te vermeerderen. Afgelopen week oogstten we de eerste. Heel veel vruchtvlees, weinig zaad.
De vraag 'Hoe moeten we in 2050 negen miljard mensen voeden' houdt ons bezig. Het wordt gepresenteerd als een dogma. Maar er zijn ook andere geluiden. Onlangs publiceerde The Guardian een interessant artikel. En er is meer om over na te denken. Want wat is eigenlijk de essentie van de discussie?
De Australische overheid liet onderzoeken wat de tien meest gezonde bladgroenten zijn in de Pacifische regio. Kool is heel gezond, weten we. Maar er zijn nòg gezondere groenten, die wij ook in de Lage Landen kunnen eten.
Een mooi, robuust uitgevoerd kookboek met vegetarische gerechten. Auteur Jorun Verheyden is weg van groenten en dat blijkt uit de recepten. Vegetariërs hebben het niet slecht….
We zijn lid van de Heritage Seed Library (HSL) en mogen daarom elk jaar een aantal zakjes zeldzame groentezaden bestellen. Dit jaar de komkommer Dekah.
Kom uit de kast! In ieder mens schuilt oer. Dit boek van oerkok Willem ter Steeg maakt koken boven open vuur heel toegankelijk en bovendien: met veel recepten.
Sinds kort hebben we een tandoor-oven, een Indiase barbecue. We testten het en concluderen dat het leuker en beter dan een gewone barbecue is.
Na het planten begint het groeien in onze Eetbare Siertuin. En aangezien de grond flink geroerd is, komen er ook massaal onvoorziene planten op. Een derde en vierde criterium doet zijn intrede.
Ripassa met Eten & Drinken als chapeau boven de naam. En dat is zo; een puik restaurant voor Bilthoven en haar wijde omgeving dat mooie, pure ingrediënten gebruikt.
In 2050 zal de wereldbevolking vermoedelijk negen miljard mensen bedragen. Door de voedselindustrie wordt dit als dogma gehanteerd om o.a. grootschalige monoculturen met hoogproducerende gewassen te verantwoorden. Dat is niet altijd zo wenselijk als het lijkt.