190 Recepten uit de Kookschool van Alain Ducasse
Nee, geen Wannée of van de Haagse Huishoudschool, deze kookschool is van Alain Ducasse. Van makkelijke tot moeilijke recepten en zeer toegankelijk.
Nee, geen Wannée of van de Haagse Huishoudschool, deze kookschool is van Alain Ducasse. Van makkelijke tot moeilijke recepten en zeer toegankelijk.
De grove plantselectie is klaar. Anthonetta heeft een beplantingsschema gemaakt. Deze wordt doorgenomen met Cor van Gelderen van Esveld.
Hooguit twee weken zat tussen bestellen en het ontvangen van het bijzondere zaad uit de Heritage Seed Library van Garden Organic. Een groot plezier, dat meer mensen zouden moeten volgen.
Het is een mooie beurs voor biologische en groene producenten, de BioVak in de IJsselhallen in Zwolle. Voor het zesde jaar met een streekproductenplein dat steeds groter wordt. Rest de vraag: wat doet Heyde Hoeve op BioVak?
Het financiële systeem dat we kennen deugt niet. Willen we duurzaam verder gaan, dan moet het anders. Weinig boeken hebben mijn ogen zo geopend als dit. Je gaat heel anders tegen geld aankijken.
Onno Gerritse maakte een documentaire over Remeker, de boerderij van Irene en Jan Dirk van der Voort. Een prachtige documentaire die duidelijk maakt hoe weinig wij, in onze agro-industriële wereld, nog van de natuur begrijpen.
Ze doet het weer. Ook in 2013 verzorgt Edith Dourleijn haar cursus Kooktechnieken voor Culi's in Waalre (Eindhoven) en Vleuten (Utrecht). Begin februari zijn de eerste lessen.
De Horecava is de Nederlandse vakbeurs voor de Horeca. Wij bezochten de beurs om te zien welke kant het op gaat in de voedselwereld; dus wat u in de restaurants mag verwachten.
Na vijf-en-een-half jaar zonnepanelen staat de teller op 8009 kWh. In 2012 is 1482 kWh opgewekt. Minder dan in 2011.
31 december 2012 – Beiroet na de oorlog. Zo betitelde zwager Henk de aanblik van onze voortuin. Het rooien van … Lees meer
Het moest dit jaar nog gebeuren, eten bij De Nieuwe Winkel. Het twaalf gangen groentenmenu. Een belevenis om het jaar mee af te sluiten.
In 2010 en 2011 werd in het kader van het programma 'Foodprint, Voedsel voor de Stad' in Den Haag een kunstproject uitgevoerd onder leiding van de Brit Nils Norman. Het resulteerde in een paviljoen met tuin in het Zuiderpark en een permacultuurtuin elders. En in april 2012 verscheen een boek.