Eten bij ’t Ailand
De Goede Vissers openden op 5 november 2011 hun eetlokaal 't Ailand in Lauwersoog. De oprichter van Slow Food, Carlo Petrini, vereerde hen daarbij met een bezoek. Op 15 juni kwamen wij.
De Goede Vissers openden op 5 november 2011 hun eetlokaal 't Ailand in Lauwersoog. De oprichter van Slow Food, Carlo Petrini, vereerde hen daarbij met een bezoek. Op 15 juni kwamen wij.
We moeten beter en meer liefdevol met onze zeeën en oceanen omgaan. Vandaar een kookboek met de smaak van vis, maar zonder vis. (En zonder vlees.) Het boek ligt al een tijd op de plank en nu heb ik de moed gevonden erover te schrijven.
Sedert het begin van dit jaar is het doffe ellende met de bezorging door PostNL in onze buurt. Nadat beterschap werd beloofd, mogelijke fouten van ocr en sorteersystemen werden geïdentificeerd, moeten de bezorgers nu nog leren nadenken bij wat ze doen.
Het zijn twee beertjes en drie gelten. Of zeugjes. Vrijdag 1 juni gingen de vijf nieuwe Bonte Bentheimers met zijn allen naar buiten.
We hebben veel kuipplanten, die staan 's zomers om het huis. Dit Pinksterweekeinde zijn ze naar buiten gegaan. En hoe handig blijkt de nieuwe regenzuil.
's Morgens begon zeug Janneke haar nest te maken. Dat is een teken; dan duurt het nog een uur of zes. En inderdaad, rond half vier 's middags werden de eerste biggen geboren. Totaal zeven.
Drie zelfstandige schaapherders trekken van 25 mei – 1 juni met een kudde van ruim 450 Schoonebeeker schapen van het Gelderse Epe naar Arnhem. Met deze trektocht 'Schapen Op Drift' willen zij aandacht vragen voor de nijpende situatie van de Nederlandse rondtrekkende herder en zijn kudde.
Op Radio 1 is een serie gestart over Vergeten Groenten. Tien jaar nadat de hype begon. Wat is er van gekomen? Wat is beklijfd. Was het een hype? En als u nieuwsgierig bent naar onze stem en wat afbeeldingen, luister naar aflevering 2.
In het meinummer van The Garden is er ditmaal aandacht voor radijs. Wat zijn aanbevelenswaardige rassen.
Tijdens een rondleiding bij de abdij Lilbosch te Echt vertelt Frans de Rond, een van de initiatiefnemers van Livar, over de achtergronden en de geschiedenis van deze unieke varkenshouderij. Een openbaring.
Noblesse oblige. We zijn nogal nauw betrokken bij de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken. Dus dan moeten we natuurlijk de prachtige vleesproducten van dit zeldzame varken ook in onze winkel hebben.
De schaapsherders vallen tussen wal en schip als het gaat om Neerlands natuurbeleid. De Kunduzcoalitie lijkt daar op korte termijn geen verandering in te brengen. Doch het water staat hen aan de lippen. In Gelderland komen de paar professionele herders die nog resteren in actie.