Na de zomer Rügen. Rustplaats kraanvogels.
In 2006 ontdekten we Rügen en sindsdien gaan we regelmatig in oktober een weekje daar naar toe. Einen kurzen Ausflug machen. Heerlijk; natuur, rust, ruimte. En kraanvogels!
In 2006 ontdekten we Rügen en sindsdien gaan we regelmatig in oktober een weekje daar naar toe. Einen kurzen Ausflug machen. Heerlijk; natuur, rust, ruimte. En kraanvogels!
Een tijdsverkenning – of noem het geschiedschrijving – van de naoorlogse landbouw. 'Biologische pioniers met hart en ziel', luidt de ondertitel. Een prachtig en zeer leesbaar boek voor iedereen die achtergrond zoekt bij alle biologische ontwikkelingen gedurende de afgelopen decennia. Tot ongeveer vandaag.
Op Foodlog vertelt varkenshouder Steef hoe hij het roer gaat omgooien omdat hij de “indruk heeft dat de burger er zich mee wil bemoeien” en na dertig jaar wel eens waardering voor zijn werk wil. In Tilburg lijkt het de omgekeerde wereld: buurtbewoners willen niets van varkens weten. Het project Varkenshuis sneefde.
Iets meer dan een jaar geleden namen we de palletmeubels van Jan Willem Henssen op in onze webwinkel. Als gebaar. Als item van haast ultieme duurzaamheid. Ze worden gemaakt bij zorgboerderij FRAAM.
Op deze woensdag annonceerde de vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken in Beverwijk het label Echt Bonte Bentheimer. Terwijl wij voor die gelegenheid van huis waren, namen de biggen wraak en plunderden de moestuin.
Voedsel produceren en biodiversiteit kunnen goed samengaan. In een efficiënte en mooie tuin, tuinderij of park. Daarom is er nu een vijfdaagse training 'Eetbare bostuin'
Spinazie maakt wel sterk. En het is niet het ijzer van het blikje dat Popeye's spierbundels oppompt, maar nitraat. Dat blijkt uit Zweeds onderzoek.
Filip Fransen presenteert een verfrissend kookboek met een visie over groene economie, duurzaamheid en een zeventigtal seizoensgebonden recepten.
De Goede Vissers openden op 5 november 2011 hun eetlokaal 't Ailand in Lauwersoog. De oprichter van Slow Food, Carlo Petrini, vereerde hen daarbij met een bezoek. Op 15 juni kwamen wij.
We moeten beter en meer liefdevol met onze zeeën en oceanen omgaan. Vandaar een kookboek met de smaak van vis, maar zonder vis. (En zonder vlees.) Het boek ligt al een tijd op de plank en nu heb ik de moed gevonden erover te schrijven.
Sedert het begin van dit jaar is het doffe ellende met de bezorging door PostNL in onze buurt. Nadat beterschap werd beloofd, mogelijke fouten van ocr en sorteersystemen werden geïdentificeerd, moeten de bezorgers nu nog leren nadenken bij wat ze doen.
Het zijn twee beertjes en drie gelten. Of zeugjes. Vrijdag 1 juni gingen de vijf nieuwe Bonte Bentheimers met zijn allen naar buiten.