Desserts
Rabarberjalouzie
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Tiramisù met rabarber
Dit is eens een andere en bovendien uiterst smakelijke tiramisù. Nu met rabarber en zwartebessenlikeur (crème de casis).
Churros
Makkelijk en bijzonder lekker gerechtje. Als dessert. De Spanjaarden eten deze vaak als ontbijt, bij de koffie of bij een kop warme chocomelk.
Sinaasappelbavarois
Perssinaasappels, suiker, gelatine, slagroom, eieren en een citroen. Meer heeft u niet nodig.
Pannacotta
Het puddinkje is vrij zoet en daar hoort wat tegenover te staan. Bijvoorbeeld rode bessensaus of espressosiroop.
Meloen met gember
Warme meloenparten, zelfgemaakte gember siroop en fijngehakte munt.
Crème brûlée v1.0
Een standaard recept, waarvoor de Volkskrant eigenlijk niet de credits behoeft.
Crème anglaise
Klassiek dessert-recept, waarbij de verhouding eigeel-melk de uiteindelijke dikte van de crème bepaalt.
Broodschoteltje met amandelen
Een oud-Hollands dessert dat smaakt naar wentelteefjes, volgens Bram.
Appel tarte tatin met butterscotchsaus
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.