Îles flottantes
Drijvende eiwit-eilandjes in een crème anglaise, oftewel, vla. Leuk en niet moeilijk om te maken.
Drijvende eiwit-eilandjes in een crème anglaise, oftewel, vla. Leuk en niet moeilijk om te maken.
Cake met azijn? Gemakkelijk te maken cake van bloem, cacao, azijn, olijfolie, vanille, suiker en water. En het Amerikaanse baking soda, bij ons dubbelkoolzure soda geheten.
Oktober. Perentijd. Een eenvoudige doch o zo lekkere taart met peren. Uit het Slow Food Nagerechtenkookboek.
Geen hoogstandje, maar wel snel en makkelijk te maken puddinkje van chocolade. En bovendien: zeer robbevredigend.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.
Verse maïskorrels in room in de oven. Als voorgerecht of nagerecht? “Het lekkerste recept voor verse maïs, zelfs beter dan maïs zo van de kolf eten,” schrijft Jane Grigson.
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Dessert van in kleine blokjes gesneden meloen in een gelei met o.a. citroensap en agaragar. Snel, makkelijk en bovendien nog lekker ook.
Aardbeien in een siroop van suiker, rode wijn en cointreau. En een snufje kaneel. Ook heel lekker. En zoe-hoet!
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Een goddelijk dessert met een mousse van bitterkoekjes en een koude soep van aarbei en rabarber.
U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. Mits u voldoende amandelen of amandelsnippers in huis hebt. En zes eieren, roomboter, suiker en bloem. En veel poedersuiker. Maar de test bewees: ook lekker zonder poedersuiker.