Chocolade-kaneel-perentaart
Uitstekende perentaart. Een met peer gevulde bodem onder een deken van chocolade met wat kaneel. Lekker fris. Zeker met een lepel vanille-ijs.
Uitstekende perentaart. Een met peer gevulde bodem onder een deken van chocolade met wat kaneel. Lekker fris. Zeker met een lepel vanille-ijs.
Volgens recept van een van de eerste chocoladetaarten (tulband) met cacaopoeder. The Lady’s Receipt Book uit 1847. Dat was kort nadat Van Houten bedacht dat je met een hydraulische pers cacaomassa kon scheiden in poeder en cacaoboter. De smaak is er niet minder om.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.
Het recept voor appeltaart komt uit een kookboek uit 1895, de smaak is als van vandaag. En wie weet maakten ze deze taart ook al op deze wijze in 1795. Met krenten en amandel. Puik taartje.
Een kastanjemeeltaart maak je met kastanjemeel, dat vroeger vaker werd gebruikt. In Italië is het nog behoorlijk gangbaar. Deze taart is uit de noordelijke regionen. Boeiende smaken!
Dit is puur en zomers. Door de meegebakken dunne plakjes citroen krijgt deze taart een extra dimensie. Eigenlijk wel makkelijk om te maken
Een clafoutis is met kersen, met ander fruit heet het flaugnarde. Deze, met pruimen en een meel met amandel, is bijzonder smakelijk. Aanrader.
Het is wel wat werk, maar het is ook een goddelijke taart. Uit het Zwarte Woud.
Eigenlijk wel een lekker dessert, een soort van doughnut – althans de vorm – gedrenkt in een rumsiroop en gevuld met wat crème. Net moeilijk om te maken.
Kleine zoete hap. Een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van.