Bonenbrownies
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.
Het recept voor appeltaart komt uit een kookboek uit 1895, de smaak is als van vandaag. En wie weet maakten ze deze taart ook al op deze wijze in 1795. Met krenten en amandel. Puik taartje.
Een kastanjemeeltaart maak je met kastanjemeel, dat vroeger vaker werd gebruikt. In Italië is het nog behoorlijk gangbaar. Deze taart is uit de noordelijke regionen. Boeiende smaken!
Dit is puur en zomers. Door de meegebakken dunne plakjes citroen krijgt deze taart een extra dimensie. Eigenlijk wel makkelijk om te maken
Een clafoutis is met kersen, met ander fruit heet het flaugnarde. Deze, met pruimen en een meel met amandel, is bijzonder smakelijk. Aanrader.
Het is wel wat werk, maar het is ook een goddelijke taart. Uit het Zwarte Woud.
Eigenlijk wel een lekker dessert, een soort van doughnut – althans de vorm – gedrenkt in een rumsiroop en gevuld met wat crème. Net moeilijk om te maken.
Kleine zoete hap. Een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van.
Een prachtig maar ook machtig dessert met hazelnoten. Door Onno Kleyn in januari 2010 gepubliceerd, door ons in september 2012 gemaakt.
Een lekkere, simpele kruisbessentaart. Wat moeten we nog meer zeggen? Maken deze taart!