Taart en gebak
Appel tarte tatin met butterscotchsaus
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.
Appeltaart uit 1895
Het recept voor appeltaart komt uit een kookboek uit 1895, de smaak is als van vandaag. En wie weet maakten ze deze taart ook al op deze wijze in 1795. Met krenten en amandel. Puik taartje.
Castagnaccio – kastanjemeeltaart
Kastanjemeel werd vroeger vaker gebruikt. In Italië is het nog behoorlijk gangbaar. Deze taart is uit de noordelijke regionen. Boeiende smaken!
Citroentaart met pijnboompitten
Dit is puur en zomers. Door de meegebakken dunne plakjes citroen krijgt deze taart een extra dimensie. Eigenlijk wel makkelijk om te maken
Pruimenflaugnarde
Een clafoutis is met kersen, met ander fruit heet het flaugnarde. Deze, met pruimen en een meel met amandel, is bijzonder smakelijk. Aanrader.
Schwarzwälder Kirschtorte
Het is wel wat werk, maar het is ook een goddelijke taart. Uit het Zwarte Woud.
Rum baba
Eigenlijk wel een lekker dessert, een soort van doughnut – althans de vorm – gedrenkt in een rumsiroop en gevuld met wat crème. Net moeilijk om te maken.
Zoet met kokos, noten en saffraan
Kleine zoete hap. Een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van.
Moelleux met hazelnoten
Een prachtig maar ook machtig dessert met hazelnoten. Door Onno Kleyn in januari 2010 gepubliceerd, door ons in september 2012 gemaakt.
Kruisbessentaart met kwark
Een lekkere, simpele kruisbessentaart. Wat moeten we nog meer zeggen? Maken deze taart!
Aardbeientaart met koekies en marscapone
Mits u alle spullen in huis hebt, is dit een betrekkelijk makkelijk te maken en erg lekkere aardbeientaart.