Geroosterde wortelgroenten met chocoladedressing
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Betrekkelijk snel te maken schotel met knolselderij, linzen, notenolie, azijn en wat erbij: bulgur, quinoa? Veldsla?
Maak eens erwtensoep met gele spliterwten en bleke ingrediënten (knolselderij, aardappel, witte wortel, ui, prei). Vegetarisch, bijzonder smakelijke en hartstikke gezond.
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Knolselderij met zwarte olijven. Een heerlijk bijgerecht. Bij wild. Bij vis.
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.
Blokjes knollen,bollen, wortels geroosterd in de oven is niet te versmaden. Vooral goed om resten te verwerken. Maar o zo lekker.
Wintergroenten; verrassend voor bij een kerstdiner, maar waarom niet gewoon doordeweeks. Makkelijk te maken.
Mooie mousse (puree) van knolselderij en peterselie. Fel groen en kruidig zoetig van smaak. Een fraai bijgerecht.