In rabarber gestoofde kip
Het zure in de rabarber zorgt voor sappig gegaard vlees. Ongebruikelijk, maar bijzonder smakelijk.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Het zure in de rabarber zorgt voor sappig gegaard vlees. Ongebruikelijk, maar bijzonder smakelijk.
Een verrassend verrukkelijke quiche van overwegend look-zonder-look. Met reepjes paprika of ansjovis.
Eenvoudige rösti van uiteraard aardappel en een fikse bos daslook. Eenvoudig te maken en zeer smakelijk als voor- of bijgerecht.
Uitstekend smakende quiche (of ovenschotel) van plakjes aardappel en daslook. Met wat bieslook. Makkelijk te maken, maar wel drie kwartier in de oven.
Smakelijk en snel. Een paar fikse bossen hartstikke vers daslook blad, wat tenen knoflook en een Spaanse peper. Pasta koken, de groenten even wokken. Mengen en klaar.
Gratin van aardappel, aardpeer en artisjokharten. Aardpeer is winter. Artisjok is zomer. Dus die artisjokharten komen uit pot of blik. Een en ander bestreken met roomboter en bestrooid met fijngehakte peterselie. Een zeer smakelijke schotel.
Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn.
Een bijzonder smakelijke soep van een stuk of zes preien en flink wat kekers. Volgens de bron afkomstig van Jamie Oliver.
Aardperen-kastanjesaus is wat de naam zegt: een bijzonder smakelijke saus van aardperen en tamme kastanjes. Die gebruikten wij over de ravioli. Al met al een snel en makkelijk te maken gerecht. Als je alles in huis hebt, tenminste.
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Porettenzopp is een van Letzebuergs nationale gerechten. Op zoek naar de smaak van de porettenzopp van mijn Luxemburgse oma (bomi), is deze preisoep een vrij goede benadering.
Het heet Brabantse Puree, en het is een bijzonder smakelijke spruitjesstamppot met een historisch karakter, als we Groentekookboek moeten geloven.