Linguine met tomaten en artisjok
Uitmuntend vegetarisch gerecht van dunne spaghetti (linguine) met tomaten en artisjokharten. En natuurlijk wat ui, knof en kruiden. Heerlijk.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Uitmuntend vegetarisch gerecht van dunne spaghetti (linguine) met tomaten en artisjokharten. En natuurlijk wat ui, knof en kruiden. Heerlijk.
Een uitstekend, door de groene pepers ietwat pittig gerecht van Le Puy linzen, maïs (suikermais), tomaten. Met verse koriander erover. Jumjumjum.
Risotto met wilde rijst in gepureerde paprika en met snijbiet of spinazie. Geen ui. Geen knoflook. Wel een scheutje slagroom. Zeer smakelijk.
Deze risotto van rozemarijn met verse borlotti- of borlotto-bonen (kievitsbonen), met wat bleke bleekselderij is goddelijk.
Dit is weer eens wat anders. Een taart van biet, aardappel, zwarte olijven, basilicum en ansjovis. Een wonderlijke combinatie? Welnee! Dankzij Smaakvrienden van Angélique Schmeinck een ongewone taart.
Worteltjes in de balsamicostroopje. Een simpel en erg lekker en erg lekker bijgerecht. Met een beetje knoflook.
“Oooohooo,” zei mrs. M “Dit is lekker!” En dat is het. Risotto met pulp van gegrilde aubergine en citroen. Erover gefrituurde/gebakken aubergineblokjes, basilicum en Parmezaanse kaas. Smullen!
Risotto met aubergine in kleine blokjes, met wat tomaat, ansjovis en basilicum. En echte mozzarella, natuurlijk.
Vegetarisch gerecht van snijbiet met tempé in een saus van pindakaas en kokosmelk. Erg smakelijk.
Uitstekend vegetarisch pastagerecht met lekker veel verse kapucijners, courgette en kaas.
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Als de bonte bentheimers in Oosterbeek het niet helemaal alleen redden met de Japanse duizendknoop eten, dan kunnen we ze helpen met dit eenvoudige recept van met kruidenkaas of vis gevulde holle stengels.