Snijbiet op zijn Grieks
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Als de bonte bentheimers in Oosterbeek het niet helemaal alleen redden met de Japanse duizendknoop eten, dan kunnen we ze helpen met dit eenvoudige recept van met kruidenkaas of vis gevulde holle stengels.
Zeer smakelijke Provençaalse courgette-ovenschotel met veel courgette, een beetje rijst, kaas, knoflook, ui of sjalot en peterselie en basilicum.
Een lekkere salade van penne (pasta) met peultjes die eerst een tijdje koud moet “trekken” in de koelkast. Met tomaat, basilicum, dragon en naar keus olijven en/of tonijn.
Aardbeien en rabarber, gemengd, met een laagje bruin gebakken kruimeldeeg erover. En een bol vanille-ijs. Wat wil een mens nog meer?
Het hoeft niet altijd spannend te zijn. Maar wel smakelijk. Dit is een betrekkelijk eenvoudig recept voor risotto met spinazie en paddenstoelen. En wat pijnboompitten.
Zeer smakelijke maaltijdsoep of goed voorgerecht van cime di rapa (vorm van raapstelen en broccoletti) met aardappel en uitgebakken spek.
Bizar maar zeer smakelijk. Een oud Pools recept van in paddenstoelenbouillon gekookte rabarber met nieuwe aardappelen in een sausje.
Betrekkelijk snel en makkelijk te maken taart met stelen van de Japanse duizendknoop. Als de varkens het niet eten, moeten we het zelf maar doen.
Een evenzeer verrassend als smakelijk als snel te bereiden groentegerecht van prei met rabarber, afgemaakt met ricotta, mosterd, honing en kappertappeljes.
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Het lijkt een bizarre smaakcombinatie van rabarber en kikkererwten en munt, maar het maakt een verrassende soep. Kan volgens ons ook koud worden geserveerd.