Velouté
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.
Curieuze combinatie van pasta, boerenkool, ingelegde citroen en râs el hânout. En het smaakt uitstekend!
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Verrassend lekkere taart van dunne plakken knolselderij. Misschien koud nog lekkerder.
Uitmuntend smakende kastanjesoep die er ook nog feestelijk uitziet. En niet moeilijk om te maken.
Tuinman's ham. Geen hoogstaand, maar wel een makkelijk en smakelijk wok gerecht, waarin de wortel van de teunisbloem is verwerkt.
Wij noemen ze olijfkomkommers. Als ze groter zijn lijken ze niet meer op olijven. De 7 à 10 cm vruchten met nep-stekels zijn uitstekend te drogen. En smakelijk!
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Tomatensoep van verse tomaten is erg makkelijk te maken. Aan de plant gerijpte tomaten geven de smakelijkste soep. En van oranje tomaten krijg je een oranje soep.
Uitstekend smakende vegetatische schotel van bruine linzen, rijst en een pruik geraspte wortel. Om te oerkoken buiten, of gewoon binnen op het fornuis.
Goddelijk van smaak! Geen ander woord voor: sperziebonen met een saus van cashewnoten (pinda’s mogen ook), basilicum en kaas.