Pierce Street vegetarische chili
Chili zonder bonen maar met linzen en kikkererwten. En nog veel meer. Dit gerecht leent zich (ook) uitstekend voor oerkoken, met een pot boven open vuur.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Chili zonder bonen maar met linzen en kikkererwten. En nog veel meer. Dit gerecht leent zich (ook) uitstekend voor oerkoken, met een pot boven open vuur.
Spek en bonen, en wat kruiden. Puike soep van kievitsbonen, die op zijn Italiaans (fagioli borlotto) nog lekkerder klinkt.
Een heerlijke spinazietaart – of met brave hendrik, of met snijbiet. Verse spinazie uit eigen tuin. Eenvoudig te maken, maar het duurt al met al wel even.
Hopscheuten zijn uit. Hoptoppen zijn meer voorhanden dan de scheuten en ontzettend lekker. In Italië weten ze wat je er mee kan.
Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.
De naam verraad al wat de hoofdingrediënten zijn. En aan kruiderij: groene peper, komijn, koriander, rode ui en knoflook. Erg smakelijk vond iedereen min één.
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Groenten frituren in een pittig beslag van kikkererwtenmeel. Bijzonder smakelijk en eens iets heel anders. Wij gebruikten aren van brave hendrik en repen shiitakes.
Dit is eens een andere en bovendien uiterst smakelijke tiramisù. Nu met rabarber en zwartebessenlikeur (crème de casis).
Snel te maken en lekker pastagerecht met cime di rapa, wangspek en geraspte Parmezaanse kaas. Smullen!
Te simpel voor woorden, maar ontzettend lekker: aardappelpuree met spekjes en daar raapstelen op het laatst doorheen geschept. Direct serveren.