Gedroogde caigua’s
Wij noemen ze olijfkomkommers. Als ze groter zijn lijken ze niet meer op olijven. De 7 à 10 cm vruchten met nep-stekels zijn uitstekend te drogen. En smakelijk!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Wij noemen ze olijfkomkommers. Als ze groter zijn lijken ze niet meer op olijven. De 7 à 10 cm vruchten met nep-stekels zijn uitstekend te drogen. En smakelijk!
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Tomatensoep van verse tomaten is erg makkelijk te maken. Aan de plant gerijpte tomaten geven de smakelijkste soep. En van oranje tomaten krijg je een oranje soep.
Uitstekend smakende vegetatische schotel van bruine linzen, rijst en een pruik geraspte wortel. Om te oerkoken buiten, of gewoon binnen op het fornuis.
Goddelijk van smaak! Geen ander woord voor: sperziebonen met een saus van cashewnoten (pinda’s mogen ook), basilicum en kaas.
Eens helemaal anders. Een vegetarische paté van witte bonen, maar kan ook van andere bonen, zoals kievitsbonen worden gemaakt.
Smakelijke, snel en eenvoudig te maken bietensalade met hazelnoten, appel en geitenkaas. En natuurlijk een lekkere dressing.
Sicilaans gefrituurd "koekje" van gekruid kikkererwtenmeel. Makkelijk om te maken en een uiterst smakelijk hapje vooraf.
Linzenbrood is een dikke afgekoelde brei van linzen met o.a. wortel, bleekselderij, tomaat. Erg lekker als hapje erbij.
Naast hopscheuten zijn ook de toppen van de hop goed eetbaar. En langer oogstbaar, tot de bloei begint. Deze spaghetti met hoptoppen is lekker en vooral leuk om te zien: groen-wit
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.
Een aparte en frisse salade van linten komkommer en gehalveerde kruisbessen. Leuk om zo te serveren.