Knolselderij en bieten dauphinoise
Wintergroenten; verrassend voor bij een kerstdiner, maar waarom niet gewoon doordeweeks. Makkelijk te maken.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Wintergroenten; verrassend voor bij een kerstdiner, maar waarom niet gewoon doordeweeks. Makkelijk te maken.
Een lekkere lauwwarme salade. Eet het met rijst.
Iets voor de waaghalzen onder ons. Het heet pastei; het mag ook puree heten.
Gemengde salade van gekookte groenten Zie bij sperziebonen
Een grauwe salade, die met gele en witte bieten een stuk vrolijker oogt.
De allerlekkerste bietensalade. Chioggia bietjes in de oven garen en serveren met roomboter en Parmezaanse kaas. Goddelijk lekker. En de foto in de kop van deze website heeft daar alles mee te maken.
met ansjovis en olijven, rode wijn en kaas.
Ui als afzonderlijk gerecht komt niet veel voor. Wel deze taart.
Heerlijke frisse salade van in dunne plakjes gesneden jonge worteltjes, met verse koriander en knoflook. Perfect voor hete zomeravonden.
Een goed recept, want er blijken meerdere eigenaren te zijn. Lekkere soep met pastinaak, wortel en linzen. Krijgt een Aziatische touch door curry, gember, koriander en kokosmelk.
Een lekkere Italiaanse pastasaus. Exact wat de naam zegt en goed voor spaghetti.
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.