Indische koolraap
Koolraap met ui, ketjap, kokosmelk en een fikse lik sambal maken een heerlijk on-Nederlands gerecht. Smullen! (En geen calorieën tellen.)
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Koolraap met ui, ketjap, kokosmelk en een fikse lik sambal maken een heerlijk on-Nederlands gerecht. Smullen! (En geen calorieën tellen.)
Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.
Lekkere winterpot van blokjes koolraap, rode linzen en tomaten. Gekookt in bouillon en met wat ui en knoflook plus cayennepeper smaakt het uitstekend.
Een uitdagend recept dat zijn uiteindelijke vorm nog niet heeft gevonden.
Subtiel en eenvoudig te maken soepje van pompoen en bij voorkeur butternut squash. En een schuimlaag van melk maakt het cappucino.
Niets goddelijker dan dit Theobroma cacao – pure chocola, het voedsel der goden – in combinatie met heerlijke rijpe, zoete aardbeien. Eenvoudig te maken, maar zóóó’lekker.
Een hartige taart.
Eigenlijk verrekte simpel en lekker. Dunne ringen prei in wat boter smoren met een scheutje kruidenazijn. Puur groente.
Snel en lekker. Koolvis of andere niet te sterk smakende vis op een stoof van prei, ui en tomaat. Beter dan een diepvriespizza en minstens net zo snel klaar.
Prei en aardappel als een taart in bladerdeeg. So typical Brittish. Al met al een uurtje, waarvan een dik half uur in de oven.