Risotto met radicchio en ‘nduja
Radicchio en ‘nduja is natuurlijk een curieuze combinatie, maar tezamen vormen ze met de rijst en wat kaas een bijzonder smaakvolle (en pittige) risotto.
Radicchio en ‘nduja is natuurlijk een curieuze combinatie, maar tezamen vormen ze met de rijst en wat kaas een bijzonder smaakvolle (en pittige) risotto.
Bigoli is de term in Veneto voor een dikke spaghetti. Maar je kunt elke pasta gebruiken voor deze bereiding van heerlijke radicchio, het bittertje verzacht door kaas, room en ei en een krokant blaadje salie.
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.
Een bijzonder smakelijk gerecht met het verrukkelijke bittertje van de roodlof. Zonder kaas, maar met mascarpone.
Een verrassend lekkere en aparte salade, warm of bijna koud, van een korte pasta met shiitake, knoflook, gember en radicchio. En een bijzondere dressing
Vlot te maken pastagerecht met dun gesneden radicchio (roodlof), prei en grote garnalen.
Simpel en uitermate smakelijk gerecht van pasta met de wat bittere radicchio (roodlof) en worstvlees. Jummie.
Iets anders dan anders, pasta met radicchio en spekjes èn tadaaa…! Radicchiopesto. Het ziet er grauwpaars uit, maar smaakt uitstekend!
Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.
Een heerlijke lunch of eenvoudig avondmaal. Een omelet, dubbel geklapt en daartussen het bitterzoete van roodlof (oftewel radicchio).
Eenvoudige maar o zo smakelijk roerbakgerecht van radicchio (roodlof) met aardappelen en heuse Hongaarse salami.