Linzensoep met kokoksmelk en limoen
Puik soepje, deze van rode linzen en limoen – met kafirblaadjes, citroengras en verse koriander.
Puik soepje, deze van rode linzen en limoen – met kafirblaadjes, citroengras en verse koriander.
Een uitmuntende maaltijdsoep van prei en pastinaak met olijven en feta.
De rode pastasaus kent nu eens geen tomaat. Betrekkelijk eenvoudig te maken gerechtje van (rode) bieten en pasta. Met wat feta en walnoot. En gefrituurde salieblaadjes om het af te maken.
Uitmuntend vegetarisch gerecht van dunne spaghetti (linguine) met tomaten en artisjokharten. En natuurlijk wat ui, knof en kruiden. Heerlijk.
Een uitstekend, door de groene pepers ietwat pittig gerecht van Le Puy linzen, maïs (suikermais), tomaten. Met verse koriander erover. Jumjumjum.
Risotto met wilde rijst in gepureerde paprika en met snijbiet of spinazie. Geen ui. Geen knoflook. Wel een scheutje slagroom. Zeer smakelijk.
“Oooohooo,” zei mrs. M “Dit is lekker!” En dat is het. Risotto met pulp van gegrilde aubergine en citroen. Erover gefrituurde/gebakken aubergineblokjes, basilicum en Parmezaanse kaas. Smullen!
Risotto met aubergine in kleine blokjes, met wat tomaat, ansjovis en basilicum. En echte mozzarella, natuurlijk.
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Een lekkere salade van penne (pasta) met peultjes die eerst een tijdje koud moet “trekken” in de koelkast. Met tomaat, basilicum, dragon en naar keus olijven en/of tonijn.
Het lijkt een bizarre smaakcombinatie van rabarber en kikkererwten en munt, maar het maakt een verrassende soep. Kan volgens ons ook koud worden geserveerd.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.