Rabarber-kikkererwtensoep
Het lijkt een bizarre smaakcombinatie van rabarber en kikkererwten en munt, maar het maakt een verrassende soep. Kan volgens ons ook koud worden geserveerd.
Het lijkt een bizarre smaakcombinatie van rabarber en kikkererwten en munt, maar het maakt een verrassende soep. Kan volgens ons ook koud worden geserveerd.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Uitstekende perentaart. Een met peer gevulde bodem onder een deken van chocolade met wat kaneel. Lekker fris. Zeker met een lepel vanille-ijs.
Eenvoudig te maken en o zo lekkere soep van geroosterde knolselderijblokjes met wat knoflook en tijm.
Volgens recept van een van de eerste chocoladetaarten (tulband) met cacaopoeder. The Lady’s Receipt Book uit 1847. Dat was kort nadat Van Houten bedacht dat je met een hydraulische pers cacaomassa kon scheiden in poeder en cacaoboter. De smaak is er niet minder om.
Lamsballen, om ze zo maar te noemen, zijn makkelijker te pellen als ze bevroren zijn dan wanneer ze vers of volledig ontdooid zijn. De crux is dat er twee velletjes moeten worden verwijderd.
Doe eens wat anders, maak pasta met chocolade. En serveer dat als een dessert. In essentie alle ingrediënten voor een taart, maar dan anders en zonder gist of bakpoeder.
Goddelijke vegetarische stoofpot met, ja, pompoen, courgette en venkel. Voor de vroege herfst.
Smakelijke soep van twee nauwe verwanten: de pompoen en de courgette. Beiden squashes, dus vandaar de naam.
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Dit vegetarisch – zelfs veganistisch – gerecht van quinoa, linzen, snijbiet en paddenstoelen.