Geen gelul! Appeltaart!
Een simpele, eenvoudige en o zo lekkere appeltaart, die doet denken de taart die Oma Duck in haar vensterbank zet. (En Gijs Gans vervolgens opeet.)
Een simpele, eenvoudige en o zo lekkere appeltaart, die doet denken de taart die Oma Duck in haar vensterbank zet. (En Gijs Gans vervolgens opeet.)
Borlottibonen-speltsoep is een supersoepie van kievitsbonen, zo heten ze in het Nederlands, spelt. Even van te voren plannen in verband met het weken van de bonen en de spelt. Maar dan is het snel gemaakt.
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.
Makkelijk te maken en lekker bij paté, worst en kaas.
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
De Arabische rijst dat een meelproduct is.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
De winter is de tijd voor de veldsla. Dit is een recept voor een uitzonderlijke salade: met walnoten en Parmezaanse kaas. Zo mag het heel lang winter blijven.
Betrekkelijk eenvoudig te maken quiche met heerlijke knolvenkel in reepjes in smakelijk contrast met rozijnen en pijnboompitten.
Death by chocolate. De lekkerste chocoladetaart die er is. Een beetje klef nog van binnen…… hmmmmm. Met hele pure chocolade. Begin maar met de 82% van Kuná. Te verkrijgen bij ClearChox.