Koolraap in notensaus
Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.
Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.
Lekkere winterpot van blokjes koolraap, rode linzen en tomaten. Gekookt in bouillon en met wat ui en knoflook plus cayennepeper smaakt het uitstekend.
Niets goddelijker dan dit Theobroma cacao – pure chocola, het voedsel der goden – in combinatie met heerlijke rijpe, zoete aardbeien. Eenvoudig te maken, maar zóóó’lekker.
Prei en aardappel als een taart in bladerdeeg. So typical Brittish. Al met al een uurtje, waarvan een dik half uur in de oven.
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Zelf augurken inmaken, wie doet dat nog? Er was een literatuurstudie in oude boeken voor nodig. Dit is het resultaat. Knackige augurken!
Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarisch gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.