Snijbiet op zijn Grieks
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Een lekkere salade van penne (pasta) met peultjes die eerst een tijdje koud moet “trekken” in de koelkast. Met tomaat, basilicum, dragon en naar keus olijven en/of tonijn.
Bizar maar zeer smakelijk. Een oud Pools recept van in paddenstoelenbouillon gekookte rabarber met nieuwe aardappelen in een sausje.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Goddelijke vegetarische stoofpot met, ja, pompoen, courgette en venkel. Voor de vroege herfst.
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Dit vegetarisch – zelfs veganistisch – gerecht van quinoa, linzen, snijbiet en paddenstoelen.
Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.