Pesto van zevenblad
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Goddelijke vegetarische stoofpot met, ja, pompoen, courgette en venkel. Voor de vroege herfst.
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Dit vegetarisch – zelfs veganistisch – gerecht van quinoa, linzen, snijbiet en paddenstoelen.
Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Een mooi, robuust uitgevoerd kookboek met vegetarische gerechten. Auteur Jorun Verheyden is weg van groenten en dat blijkt uit de recepten. Vegetariërs hebben het niet slecht….
Deze koolsalade met noten is lekker fris en eenvoudig te maken. Je kunt walnoten gebruiken en ook pistaches. Met wat fris zuur en pit heb je een smakelijk maal.
Melde is een ‘onkruid’. De gecultiveerde vorm heet tuinmelde. Tuinmelde wordt alleen nog door liefhebbers in (moes)tuinen geteeld. Er is groene, gele en rode tuinmelde. Dit is een mooi recept van die aardse roodpaarse melde op pasta. En ook snel klaar.