Aardappelstoofpot
Een stoofpot met wortel, rode ui, knoflook en rozemarijn voor waterkoude winterdagen
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een stoofpot met wortel, rode ui, knoflook en rozemarijn voor waterkoude winterdagen
Klaar in een mum van tijd.
Salade van worteltjes met verschillende kleuren.
Een soort basispompoensoep waar helemaal niets mis mee is. Kan zo worden gegeten of verder opgeleukt met wat andere groenten.
Lekkere zomerse salade van zuurkool, paprikareepjes, olijven en karwij. Snel gemaakt.
Basisrecept voor gegratineerde aardappelen met kaas, knoflook en boter. Fout eten, maar wel lekker.
Een aardappelsalade, zoals er zo vele zijn.
Een eenvoudige wortelsalade met Dijonmosterd
In de oven gegaarde of gebakken, zo u wenst: geroosterde, partjes aardappel met rozemarijn en tijm. Altijd lekker.
Eenvoudige, boerse soep uit Piemonte, Italië. Pompoen, aardappels en groene kruiden van het moment. Maar met salie wel heeeel erg lekker.
Italiaans eten bij Holger en Anne op hun veranda. Dan moet er tiramisù bij. En het is niet terecht dat dit de macaroni met ham en kaas onder de nagerechten wordt genoemd.
Een verdomd lekkere maaltijdsoep van aardperen (topinambour). Maar waarom het Palestijnse soep heet? Met ham of spek, dat kan niet bij Joden en Mohammedanen. Maar er leven ook veel Christenen. Dat zal het wel zijn.