Schaapslever masala
Schapenlever op Indiase wijze. Om precies te zijn, volgens de bron, uit Kerala. Met ui, gember en tomaat en veel kruiden. Smaakt uitstekend!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Schapenlever op Indiase wijze. Om precies te zijn, volgens de bron, uit Kerala. Met ui, gember en tomaat en veel kruiden. Smaakt uitstekend!
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Porettenzopp is een van Letzebuergs nationale gerechten. Op zoek naar de smaak van de porettenzopp van mijn Luxemburgse oma (bomi), is deze preisoep een vrij goede benadering.
Het heet Brabantse Puree, en het is een bijzonder smakelijke spruitjesstamppot met een historisch karakter, als we Groentekookboek moeten geloven.
Om je vingers bij af te likken. Slow Cooking. Italiaans. Kip in stukken met dunne plakjes aardperen, kappertjes, peterselie. En natuurlijk de witte wijn.
Op zoek naar een andere manier van boerenkool bereiden, vonden we diverse verwijzingen naar dit choux paysanne (Boere-Kool) recept van Vincent La Chapelle. We hebben het een heel klein beetje aangepast. Anders en erg lekker!
Wat is er mis met klassieke recepten? Niets toch? Dus deze ovenschotel met prei gemaakt, gewikkeld in ham en een bechamelsausje erover. Ouderwets smikkelen.
Uitstekend vegetarisch gerecht. Een ragout van aubergine en tempeh en tomaten. En natuurlijk met ui en knoflook, maar ook kappertjes, olijven en pijnboompitten. Eet smakelijk!
Ook zonder mayonaise een zeer smakelijke selderijsalade uit het boek Familierecepten van Felix Wilbrink. Gemaakt voor onze familiedag. Hoe toepasselijk.
Drie maal overgenomen. Dan moet het wel een uitstekende linzensalade zijn. Wij namen het over uit het boek Familierecepten van Felix Wilbrink, die het op zijn beurt weer uit Peulvruchten van Jenny Chandler heeft.
Boerenkool of palmkool heel anders. Fijngesneden kool met quinoa en wat kruiden kneden tot een burger. En dan bakken natuurlijk. Heerlijk.
De kookboeken van Madhur Jaffrey zijn wat ons betreft onmisbaar in de vegetarische keuken. Ook voor de deeltijd vegetariër. Wij zijn een fan. Dit nieuwe boek in Nederlandse vertaling biedt opnieuw een rijk pallet aan eenvoudige maar soms o zo spannende gerechten. Maar liefst 200 recepten. Voor elke dag wat.