Salade van topinamboer met hazelnoten
Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn.
Een bijzonder smakelijke soep van een stuk of zes preien en flink wat kekers. Volgens de bron afkomstig van Jamie Oliver.
Let op: voor sommigen mogelijk schokkende beelden van varkenskop. Balkenbrij wordt traditioneel van varkenskop en ander restvlees gemaakt. Met rommelkruid, boekweitmeel en bouillon. Variaties met lever en bloed en andere kruiderijen. En dan de plakken om en om bakken.
Aardperen-kastanjesaus is wat de naam zegt: een bijzonder smakelijke saus van aardperen en tamme kastanjes. Die gebruikten wij over de ravioli. Al met al een snel en makkelijk te maken gerecht. Als je alles in huis hebt, tenminste.
Schapenlever op Indiase wijze. Om precies te zijn, volgens de bron, uit Kerala. Met ui, gember en tomaat en veel kruiden. Smaakt uitstekend!
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Porettenzopp is een van Letzebuergs nationale gerechten. Op zoek naar de smaak van de porettenzopp van mijn Luxemburgse oma (bomi), is deze preisoep een vrij goede benadering.
Het heet Brabantse Puree, en het is een bijzonder smakelijke spruitjesstamppot met een historisch karakter, als we Groentekookboek moeten geloven.
Om je vingers bij af te likken. Slow Cooking. Italiaans. Kipfricassee is in dit geval kip in stukken met dunne plakjes aardperen, kappertjes, peterselie. En natuurlijk de witte wijn.
Op zoek naar een andere manier van boerenkool bereiden, vonden we diverse verwijzingen naar dit choux paysanne (Boere-Kool) recept van Vincent La Chapelle. We hebben het een heel klein beetje aangepast. Anders en erg lekker!
Wat is er mis met klassieke recepten? Niets toch? Dus deze ovenschotel met prei gemaakt, gewikkeld in ham en een bechamelsausje erover. Ouderwets smikkelen.
Uitstekend vegetarisch gerecht. Een ragout van aubergine en tempeh en tomaten. En natuurlijk met ui en knoflook, maar ook kappertjes, olijven en pijnboompitten. Eet smakelijk!