Pastinaak-olijvensoep met feta
Een uitmuntende maaltijdsoep van prei en pastinaak met olijven en feta.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een uitmuntende maaltijdsoep van prei en pastinaak met olijven en feta.
De rode pastasaus kent nu eens geen tomaat. Betrekkelijk eenvoudig te maken gerechtje van (rode) bieten en pasta. Met wat feta en walnoot. En gefrituurde salieblaadjes om het af te maken.
Uitmuntend vegetarisch gerecht van dunne spaghetti (linguine) met tomaten en artisjokharten. En natuurlijk wat ui, knof en kruiden. Heerlijk.
Makkelijke cake (of taart, zo u wenst) met een of meer potten jam gemaakt. Jam erdoor en een laag jam ertussen. Weinig moeite en erg lekker.
Een uitstekend, door de groene pepers ietwat pittig gerecht van Le Puy linzen, maïs (suikermais), tomaten. Met verse koriander erover. Jumjumjum.
Risotto met wilde rijst in gepureerde paprika en met snijbiet of spinazie. Geen ui. Geen knoflook. Wel een scheutje slagroom. Zeer smakelijk.
Deze risotto van rozemarijn met verse borlotti- of borlotto-bonen (kievitsbonen), met wat bleke bleekselderij is goddelijk.
Dit is weer eens wat anders. Een taart van biet, aardappel, zwarte olijven, basilicum en ansjovis. Een wonderlijke combinatie? Welnee! Dankzij Smaakvrienden van Angélique Schmeinck een ongewone taart.
Worteltjes in de balsamicostroopje. Een simpel en erg lekker en erg lekker bijgerecht. Met een beetje knoflook.
“Oooohooo,” zei mrs. M “Dit is lekker!” En dat is het. Risotto met pulp van gegrilde aubergine en citroen. Erover gefrituurde/gebakken aubergineblokjes, basilicum en Parmezaanse kaas. Smullen!
Risotto met aubergine in kleine blokjes, met wat tomaat, ansjovis en basilicum. En echte mozzarella, natuurlijk.
Vegetarisch gerecht van snijbiet met tempé in een saus van pindakaas en kokosmelk. Erg smakelijk.