Pasta met verse kapucijners en courgette
Uitstekend vegetarisch pastagerecht met lekker veel verse kapucijners, courgette en kaas.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Uitstekend vegetarisch pastagerecht met lekker veel verse kapucijners, courgette en kaas.
Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Als de bonte bentheimers in Oosterbeek het niet helemaal alleen redden met de Japanse duizendknoop eten, dan kunnen we ze helpen met dit eenvoudige recept van met kruidenkaas of vis gevulde holle stengels.
Zeer smakelijke Provençaalse ovenschotel met veel courgette, een beetje rijst, kaas, knoflook, ui of sjalot en peterselie en basilicum.
Een lekkere salade van penne (pasta) met peultjes die eerst een tijdje koud moet “trekken” in de koelkast. Met tomaat, basilicum, dragon en naar keus olijven en/of tonijn.
Aardbeien en rabarber, gemengd, met een laagje bruin gebakken kruimeldeeg erover. En een bol vanille-ijs. Wat wil een mens nog meer?
Het hoeft niet altijd spannend te zijn. Maar wel smakelijk. Dit is een betrekkelijk eenvoudig recept voor risotto met spinazie en paddenstoelen. En wat pijnboompitten.
Zeer smakelijke maaltijdsoep of goed voorgerecht van cime di rapa (vorm van raapstelen en broccoletti) met aardappel en uitgebakken spek.
Bizar maar zeer smakelijk. Een oud Pools recept van in paddenstoelenbouillon gekookte rabarber met nieuwe aardappelen in een sausje.
Betrekkelijk snel en makkelijk te maken taart met stelen van de Japanse duizendknoop. Als de varkens het niet eten, moeten we het zelf maar doen.
Een evenzeer verrassend als smakelijk als snel te bereiden groentegerecht van prei met rabarber, afgemaakt met ricotta, mosterd, honing en kappertappeljes.
De titel van het recept zegt al wat het is: in dit geval schapenlever gewokt met paprika en ui. En piment. Makkelijk te maken en het smaakt uitstekend.