Wilde groenten-risotto
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Het lijkt een bizarre smaakcombinatie van rabarber en kikkererwten en munt, maar het maakt een verrassende soep. Kan volgens ons ook koud worden geserveerd.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Eenvoudige maar o zo smakelijk roerbakgerecht van radicchio (roodlof) met aardappelen en heuse Hongaarse salami.
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Neem wat harde tarwe (durum of semola) en een fikse hoeveelheid daslook. Met wat ei en peper en zout maken we daar ballen van. Knoedels. Nockerl. Knödel. Klöße. Duits dus.
Heerlijke gratin van jong brandnetelblad, daslook en wat prei op een laag aardappel en met geraspte kaas.
Panna cotta met kastanjepuree, krokante hazelnoot erover met een druppeltje grappa. Een prachtig en onweerstaanbaar dessert!
Uitstekende perentaart. Een met peer gevulde bodem onder een deken van chocolade met wat kaneel. Lekker fris. Zeker met een lepel vanille-ijs.
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Aardperen op zijn authentiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!