Witlof tarte tatin
Witlof uit eigen tuin. Als tarte tatin met blokjes zoete appel en wat smaakvolle kaas. Oh, wat is dat lekker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Witlof uit eigen tuin. Als tarte tatin met blokjes zoete appel en wat smaakvolle kaas. Oh, wat is dat lekker.
Klassieke tapenade met zwarte olijven, kappertjes en ansjovis met wat stevige chocolade. Verrassend lekker en doet het gegarandeerd goed op feestjes.
Voor oudejaarsdag 2007 wil ik 'pasta met everzwijn' maken. Naar verluidt een tipico Toscaans gerecht. Ik heb meerdere recepten gevonden. … Lees meer
Volledig in sherry en met sherry bereide varkensstoof van procureur, het schouder- en nekvlees van een varken. Uitstekend van smaak.
Een verukkelijke pompoenrisotto, gemaakt met hulp van Smaakvrienden. Met een snufje kaneel en zachte geitenkaas. Een dooreetrisotto.
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Heerlijke stoofschotel (tajine, zo u wilt) van pompoen en zoete aardappel en veel Noordafrikaanse kruiden.
Appelschijven met krenten en noten en een beslag erover. Bakken. En dan heeft u een zgn. apple cobbler. Eenvoudig te maken en lekker. Deze hebben we buiten gemaakt, in een Dutch oven.
Het is wel wat werk, maar het is ook een goddelijke taart. Uit het Zwarte Woud.
Simpel. Anders en zeer smakelijk. Scorzonera is Italiaans. Pappardelle of tagliatelle ook. Dus de Italiaanse keuken met wintergroente.