Everzwijnsrug uit de oven
Tja. Daar zit je dan met een technisch deel. De rug van een everzwijn. Een kilootje of vier, vijf. Maar oh, wat was het heerlijk.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Tja. Daar zit je dan met een technisch deel. De rug van een everzwijn. Een kilootje of vier, vijf. Maar oh, wat was het heerlijk.
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Die grote olijfkomkommers zijn heerlijk. Past ontzettend goed in met pompoen in deze risotto. Erg lekker, al zeggen we het zelf.
Achocha's (of caigua's) zijn grote olijfkomkommers. Dit is – of lijkt op – een recept uit de Volkskeuken van Peru. Heel Zuid-Amerikaans, met achoha, tomaat, aardappel.
Deze moelleux is een prachtig maar ook machtig dessert met hazelnoten. Door Onno Kleyn in januari 2010 gepubliceerd, door ons in september 2012 gemaakt.
Prachtig boerse ovenschotel met borlottibonen (kievitsbonen) en polenta. En pancetta, natuurlijk. Heerlijk.
De grotere olijfkomkommers noemen we achocha. Het Zuid-Amerikaanse woord voor de grotere vruchten, die nog weinig met een olijf gemeen hebben. Dit is een puik recept. Vooralsnog alleen voor de moestuiniers, want de vruchten zijn niet in de handel te krijgen.
Een klassieker uit eigen tuin: spinazie met pestosaus. Op pasta. 't blijft 'skoftig lekker'.
Smakelijke en eenvoudig te maken salade op basis van aardappels. Met kappertjes, ingelegde citroen, olijven en artisjokharten.
Dhansak is een soort linzencurry van de Indiaase Parsi. En dit is heel erg lekker: met suikermaïs, tomaten, mangochutney en vers korianderblad. Smullen!
Een verrukkelijke riscotto met verse suikermäis, garnalen en koriander. Wat moeten we nog meer zeggen?
Goddelijk! Een heerlijk hapje vooraf aan een goed maal, of bij een glas wijn. Omgekeerd gebakken taartje van tomaat en basilicum.