Tagliatelle met shiitakes
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Makkelijk recept voor een verrassend dessert: rabarbercompot in een pasteibakje met vanille-ijs erop.
Lekkere, boerse soep van spinazie, kikkererwten en tomaten met een touch van chorizo en rauwe ham.
Een spannende chutney van rabarber, ui en grove mosterd. Past bij heel veel gerechten. Een eerder potje van Heerlijkheid Mariënwaerdt was zo op. Nu dus zelf gemaakt.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Penne of andere pasta met vlees van braadworst, aardappel, een uitje, wat wortel en crème fraiche maken een bijzonder kleurig en smakelijk gerecht. Aanbevelenswaardig, ook als u niet uw eigen varkens hebt geslacht.
Gevouwen bladerdeegvellen met een vulling van spinazie, ui en mozerella. Verdraaid smaakzaam. Kan ook met snijbiet en Brave Hendrik.
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.
Smakelijke walnotentaart met rabarber, een lik jam en een laagje lemon curd. Mjom, mjom. Met een bolletje vanille-ijs nog lekkerder.
Bij ons werd het prei met zuring. Gesmoorde prei en in plaats van het azijn, zuring. Optioneel: een papje.
Salade met wasachtige aardappels, wortels, pastinaak, slajotten en wilde rijst. Lijkt wel wat op geroosterde wortelgroenten, maar door de wilde rijst heel apart van smaak en textuur.
Een verrassend lekkere soep van Puy-lizen en tomaten, met een klodder saffraanyoghurt. Ook nog mooi om te zien.