Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Appel, cider en uiensoep
Betrekkelijk snel te maken soep van ui, appel en een scheut cider. Met kaas erover. Bijzonder lekker.
Spruitjes met dadels
We zijn gevallen voor het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Dit recept ontsproot aan brein en boek: spruitjes met dadels en amandelen. En wat kruiden. Snel klaar en ontzettend lekker.
Butternut squash met vanille en walnoten
Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?
Torentje van butternut squash met mousse van kwark
Heel origineel: plakjes butternut squash met een opgestijfd mengsel van kwark en speculaas.
Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten
Blad van snijbiet en de stelen met een pasta. Lekker hartig regenover zoet, door rozijnen en kaneel. Het is een snel te maken recept.
Varkensnieren met champignons
Varkensnieren in blokjes, met kastanjechampignons in een saus van tomaten en crème fraîche met peterselie en dragon. Iets dat men niet meer dagelijks eet en vedraaid smakelijk. Het spoelen van de nieren duurt even.
Borlottibonen met grote garnalen
Snel recept met borlottibonen (kievitsbonen) en grote garnalen. Heerlijk. Als bijgerecht maar, waarom niet als hoofdgerecht?
Risotto met borlottibonen en worstvlees
Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.
Spitskool met venkelzaad en gamba’s
D titel zegt het al: spitskool met venkelzaad en gamba's. En nog wat ui en misschien wat witvis. Snel en bijzonder smakelijk.
Yogurtlu Tatlisi
Turkse cake op basis van yoghurt. Met citroen en een sinaasappelsiroop. Lekkerrrrrrr!
Pappardelle met andijvie
Eenvoudig gerecht van de brede pastalinten van pappardelle met andijvie, hazelnoten en rode ui. Snel en best wel lekker, ook al is het andijvie.
