Pasta met asperges en mint
Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Orecchiette is geribbelde scheljespasta of oortjespasta. Dit is een makkelijk en smakelijk recept met ansjovis en snijbiet.
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Opgerolde makreelfilets met een vulling op basis van rabarber, ui en wat peper en zout. Lekkerrrrr!
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet. Lekker, maar neem meer rabarber in verhouding tot de aardbeien.
Gedronken bij Corinne en Jan-Willem. In de zon, in hun tuin, aan de oever van de IJssel. Een geweldige ambiance en deze thee smaakte (dus) uitstekend.
Een spannende en makkelijk te bereiden combinatie van gegrilde makreel en zoet-zure saus van rabarber.
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
Zeer smakelijke Spaanse salade van gegrillde paprika's met ei en ansjovis.