Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Borlottibonen-speltsoep
Borlottibonen-speltsoep is een supersoepie van kievitsbonen, zo heten ze in het Nederlands, spelt. Even van te voren plannen in verband met het weken van de bonen en de spelt. Maar dan is het snel gemaakt.
Quinoacake met appel en walnoten
Een cake van quinoa, appel en walnoten. Heel apart.
Tarte fine aux pommes
Met recht een verfijnde appeltaart.
Forel met amandelen
Volgens mij is dit een vergeten visgerecht. Een oubollig imago, waarschijnlijk. Maar het was gewoon zmikkelen & zmullen.
Spaghetti alla carrettiera
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
Algemeen – Paddestoelen
Lees meer over de paddestoelen in het bos en het zelf kweken van oesterzwammen en shiitakes.
Tagliatelle ai funghi misti
Tagliatelle met een lobbige tomatensaus met gemende paddenstoelen, sjalotje, peterselie en basilicum. Snel, simpel en verdraaid lekker.
Kruidige geroosterde pompoen
Net als 'kruidige pompoen uit de oven' maar dan iets anders: een butternut squash en wat andere kruiderij.
Spinazie in plakjes
Een paté of terrine die warm, als voorgerecht, wordt gegeten
Courgettes met rozijnen en pijnboompitten
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.
Kruidige rode uienchutney
Makkelijk te maken en lekker bij paté, worst en kaas.