Yoghurtcake met pistachenoten
Experiment dat kennelijk wel in de smaak is gevallen, meen ik. De taart wordt in eerste instantie bol, maar zakt bij afkoelen in. Dat is niet verwonderlijk, want het heeft veel van een soufflé.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Experiment dat kennelijk wel in de smaak is gevallen, meen ik. De taart wordt in eerste instantie bol, maar zakt bij afkoelen in. Dat is niet verwonderlijk, want het heeft veel van een soufflé.
Chocolademousse is een klassieker en een goede mousse geen grote kunst om te maken. Twee recepten.
Bijzonder gerechtje met eekhoorntjesbrood. Herfst-winter.
Gekonfijte eendenbout is niet duur, chique, lekker en ontzettend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is tijd en een grote braadpan.
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Pizzadeeg is in essentie bloem, droge gist en wat water. De kunst is om het lang genoeg te laten rijzen. Plan uw pizza dus minstens een dag, misschien wel een week vooruit.
Een makkelijk te maken, vegetarische paté.
Lekkere wintersalade. Ook nog met gorgonzola. Eet met een stuk geroosterd brood of gebakken aardappelen.
Een curry met butternut squash en veel kruiderij. Er komt geen potje aan te pas.
Een lekker en stevige curry die makkelijk te maken is.
De zgn. Vichysoisse glaceé. Koude preisoep.