Veldsla met rode biet
Lekkere wintersalade. Ook nog met gorgonzola. Eet met een stuk geroosterd brood of gebakken aardappelen.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Lekkere wintersalade. Ook nog met gorgonzola. Eet met een stuk geroosterd brood of gebakken aardappelen.
Een curry met butternut squash en veel kruiderij. Er komt geen potje aan te pas.
Een lekker en stevige curry die makkelijk te maken is.
De zgn. Vichysoisse glaceé. Koude preisoep.
Een verrukkelijke stoofpot met butternut squash (flespompoen) en paprika met veel Aziatische kruiden. Serveer met rijst. En geniet!
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.
Een simpele preisoep met, desgewenst, een verrassende touch van truffeltappenade.
Dit recept kwam ik toevallig tegen op mijn harde schijf. Intrigerend. Dus gemaakt. De compote is een prettig zurig smaakcontrast met de toch wel zoete soep.
Een basic taart, die doet denken de taart die Oma Duck in haar vensterbank zet.
Italiaans hapje met palmkool voor kerstavond.
Gestoofde palmkool (cavolo nero) met rozijnen met de tonen van peper en knoflook.
Grappig groentegerecht/bijgerecht dat niet meer is dan de naam zegt.