Hete bliksem
Een oer-Hollands recept dat niet mag ontbreken. En een Gelderse toevoeging (want Gelderland is geen Holland).
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een oer-Hollands recept dat niet mag ontbreken. En een Gelderse toevoeging (want Gelderland is geen Holland).
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
De Arabische rijst dat een meelproduct is.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
De bereidingswijze ontbreekt, maar laat dit recept dan een bron van inspiratie zijn.
Snel, makkelijk, vegetarisch en gezond.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
Er kunnen ook nog wat garnalen door.
De winter is de tijd voor de veldsla. Dit is een recept voor een uitzonderlijke salade: met walnoten en Parmezaanse kaas. Zo mag het heel lang winter blijven.
…. in tempurabeslag en gebakken.
De moeite waard, hoewel het nog wat experimenteren is met de gorgonzolasaus.
Betrekkelijk eenvoudig te maken quiche met heerlijke knolvenkel in reepjes in smakelijk contrast met rozijnen en pijnboompitten.