Turkse sperziebonensalade
Deze koude sperziebonensalade lijkt erg op Fagiolini in umido. Maar met de circassische saus erdoor is dit echt een bijzonder gerecht.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Deze koude sperziebonensalade lijkt erg op Fagiolini in umido. Maar met de circassische saus erdoor is dit echt een bijzonder gerecht.
Uitstekende salade van sperziebonen, tomaat en wat meer. En pasta. Goed voor warme dagen.
Een stevige herfstsoep met tamme kastanjes, chorizo (optioneel, kan ook vegetarisch) en een pepertje. Wat wil een mens nog meer als het buiten regent en de wind om het huis giert?
Een dikke saus op basis van walnoten. Voor de pasta of door een salade.Een dikke saus op basis van walnoten. Voor door de pasta of voor het binden van een salade met stevige groenten.
Een werkelijk verrukkelijk Italiaans gerecht: heerlijke beetgare sperziebonen in een volle tomatensaus van verse, rijpe tomaten en basilicum.
Voor de vegetariers onder ons. Hoewel er wel een beetje vissaus in zit.
Een smakelijke curry van kokosmelk, wortel en stengelsla met stoofvlees
Stengel in schijfjes met boter en limoensap. Op een bedje sla van eigen blad.
Pasta met spruitjes en gehakt – of spekjes. En wat pijnboompitten. Je zou er niet vanzelf aan denken om zo spuitjes te eten. Maar het is verrukkelijk.
Zoete uitjes. Die ook weken kunnen worden bewaard.
Behoorlijk curieus gevulde kogelcourgettes. Met cranberries en wildgehakt.
gevuld met spinazie, courgette en ricotta. Het duurt eventjes eer het klaar is, maar dan heb je ook wel iets om voor te zetten.