Schorsenerensoep
Deze schorsenerensoep is een uitstekende, subtiele soep met schorseneren, wortel, ui en peterselie. Heel goed uitwisselbaar is met aspergesoep. Recept uit een boek uit 1931.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Deze schorsenerensoep is een uitstekende, subtiele soep met schorseneren, wortel, ui en peterselie. Heel goed uitwisselbaar is met aspergesoep. Recept uit een boek uit 1931.
Sublieme smaakcombinatie met weinig ingrediënten. Een heerlijk schorseneren-recept van een sterrenkok.
Gebakken schorseneren zijn makkelijk te maken en erg lekker. En met gebakken aardappelen kan je er ook een eenpansmaaltijd van maken.
Veldsla met pompoen Zie bij veldsla
Met prei kan je veel variëren, met kerrie, met wortel, met krenten. En taart is altijd lekker. Dus hier een soort van basis preitaart met variatiemogelijkheden
Een Turkse zachtzure soep met munt.
Een basissoepje.
Heerlijk. Met schil en al.
Gegratineerde aardappelen, gegratineerde aardperen, waarom niet gegratineerde pompoen? Dit is een fatsoenlijke schotel met ook wat tomaat en paprika erbij.
Een punt taart met wat veldsla…. Hmmmm!
Een lekkere chutney, die, eens gemaakt en in gesloten pot, jaren goed blijft.
Je kunt van alles een risotto maken. "Risotto moet kruipen," zei Holger eens toen ik in de pan mocht roeren.