In rode wijn gestoofde aardperen
De naam van het recept zegt het. Met wat groenten.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
De naam van het recept zegt het. Met wat groenten.
In plaats van wortelstokken nemen we de knollen van de aardpeer. Ook een zonnebloem-achtige. Frituren in een beslagje.
Deze aardpeergratin lijkt wel als drie druppels water op een aardappelgratin. Maar uiteindelijk iets zoeter, dankzij de aardperen.
Met atjar tjampoer, sinaasappelsap en verse basilicum.
Frisse, stevige, smakelijke salade van koolrabi met een dressing van kerrie, gembersiroop en gefruite uitjes en dan natuurlijk geroosterde hazelnoten erdoor.
Een lekkere taart van courgette, tomaat en kruiden. En zes eieren. Eenvoudige voorbereiding, half uurtje bakken. Bijgerecht voor vier, lunch voor twee.
Een wel zeer eenvoudig te maken en smakelijke salade. Als zomers bijgerecht niet te versmaden.
Koude aardperensalade met peterselie, ui of bieslook en garnalen. Onzettend lekker.
Officieel een bijgerecht van gebakken aardperen en verse paddestoelen, wat knoflook en peterselie. Maar ook goed als hoofdmaaltijd.
Een saus van peterselie en snijbiet. Voor bij koud vlees, bijvoorbeeld.
Een heerlijke vegetarische lasagne. Is niet snel klaar.