La tarte a l’ognion
Ui als afzonderlijk gerecht komt niet veel voor. Wel deze taart.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Ui als afzonderlijk gerecht komt niet veel voor. Wel deze taart.
Heerlijke frisse salade van in dunne plakjes gesneden jonge worteltjes, met verse koriander en knoflook. Perfect voor hete zomeravonden.
Een goed recept, want er blijken meerdere eigenaren te zijn. Lekkere soep met pastinaak, wortel en linzen. Krijgt een Aziatische touch door curry, gember, koriander en kokosmelk.
Een lekkere Italiaanse pastasaus. Exact wat de naam zegt en goed voor spaghetti.
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.
Rode, gele en groene paprika en ui in ringen met een dressing van sambal, olie en rode wijnazijn. En wat fèta. Een paaruur in de koelkast en dan smullen.
We hadden nogal wat groene puntpaprika's over uit de kas. De planten moesten worden gerooid omdat de kuipplanten naar binnen gingen.
Koolraap met ui, ketjap, kokosmelk en een fikse lik sambal maken een heerlijk on-Nederlands gerecht. Smullen! (En geen calorieën tellen.)
Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.
Lekkere winterpot van blokjes koolraap, rode linzen en tomaten. Gekookt in bouillon en met wat ui en knoflook plus cayennepeper smaakt het uitstekend.
Een uitdagend recept dat zijn uiteindelijke vorm nog niet heeft gevonden.
Subtiel en eenvoudig te maken soepje van pompoen en bij voorkeur butternut squash. En een schuimlaag van melk maakt het cappucino.