Bietensalade met ansjovisdressing
Een grauwe salade, die met gele en witte bieten een stuk vrolijker oogt.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een grauwe salade, die met gele en witte bieten een stuk vrolijker oogt.
De allerlekkerste bietensalade. Chioggia bietjes in de oven garen en serveren met roomboter en Parmezaanse kaas. Goddelijk lekker. En de foto in de kop van deze website heeft daar alles mee te maken.
met ansjovis en olijven, rode wijn en kaas.
Ui als afzonderlijk gerecht komt niet veel voor. Wel deze taart.
Heerlijke frisse salade van in dunne plakjes gesneden jonge worteltjes, met verse koriander en knoflook. Perfect voor hete zomeravonden.
Een goed recept, want er blijken meerdere eigenaren te zijn. Lekkere soep met pastinaak, wortel en linzen. Krijgt een Aziatische touch door curry, gember, koriander en kokosmelk.
Een lekkere Italiaanse pastasaus. Exact wat de naam zegt en goed voor spaghetti.
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.
Rode, gele en groene paprika en ui in ringen met een dressing van sambal, olie en rode wijnazijn. En wat fèta. Een paaruur in de koelkast en dan smullen.
We hadden nogal wat groene puntpaprika's over uit de kas. De planten moesten worden gerooid omdat de kuipplanten naar binnen gingen.
Koolraap met ui, ketjap, kokosmelk en een fikse lik sambal maken een heerlijk on-Nederlands gerecht. Smullen! (En geen calorieën tellen.)
Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.