Gebakken aardperen met spekjes
Een eigen recept dat snel klaar is.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een eigen recept dat snel klaar is.
Een klassiek Italiaans gerecht: aardperen in schijven met wat knoflook en peterselie.
Een mooi herfstgerecht van aardperen en paddestoelen; ook in 1930 wisten ze al wat lekker is.
Een lekkere schotel van een recept uit 1931. Aardpeer, selderij, wortel, ui en kaas. En evt. prei.
Een recept uit de eerste helft van de vorige eeuw. In een papje van melk en bloem.
Bij nader inzien 'eigenlijk verdomd lekker'
Kort geroerbakte spitskool met karwij en komijn, een lekker beetgaar groentegerecht.
Een o zo smakelijk en betrekkelijk snel en eenvoudig te maken Aziatische spitskoolbereiding. Met witte vis of grote garnalen.
Zeekraal is lekker. Spitskool is lekker, de combinatie is nog lekkerder en dan nog met wat champignons en paprika. Serveer het met wat vis (kabeljauw, gerookte makreel) en rijst.
Eenvoudige salade met een appel en een ei.
Schep het op de borden en drapeer de Hollandse garnalen er midden op. Een fraai gezicht en een goddelijke maaltijd.
Een stoofpot die wat van chili con carne weg heeft. Overigens zit er weinig uit eigen moestuin in. Ja, een ui. En paprika. Zelfs de basilicum moet gedroogd zijn.