Koningsvis met vermoutsaus
Gepocheerde koningsvis of ambervis of corvina met een saus op basis van vermouth en een snuf paprika. Uitstekend! En eigenlijk ook wel feestelijk.
Gepocheerde koningsvis of ambervis of corvina met een saus op basis van vermouth en een snuf paprika. Uitstekend! En eigenlijk ook wel feestelijk.
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Een verrukkelijke riscotto met verse suikermäis, garnalen en koriander. Wat moeten we nog meer zeggen?
Hoe bijzonder lekker iets eenvoudigs kan zijn. De vette makreel met de wat zurige kruisbessensaus. Heerlijk.
Uiterst smakelijk groentegerecht met vis: lamsoor met ras al hanout. Snel te maken.
Een blijvertje is deze quiche van broccoli en mosterd. Dat weten we nu al. De dag erna, koud, nòg lekkerder.
Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).
Simpel en verrukkelijk: bij coquilles komt het erop neer dat ze niet te gaar mogen zijn. De kern moet net nog iets glazigs hebben.
Licht pittige curry, rijk aan groenten (pompoen, wortel, snijbiet, ui) en vis, wat wil een mens nog meer? Zou het Thais zijn?
Een visgerecht? Of groentengerecht met een sardien? In elk geval een bijzonder smakelijke salade met courgette, tomaat, sla, sperziebonen. En sardien. (Of niet, voor de vegetariërs.)
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.