Leverworst
Zelf leverworst maken is niet erg moeilijk. Lever, varkensgehakt en kruiden. Dit is een oud-nederlands streekrecept dat uitstekend smaakt.
Zelf leverworst maken is niet erg moeilijk. Lever, varkensgehakt en kruiden. Dit is een oud-nederlands streekrecept dat uitstekend smaakt.
Zelf een rollade van varkensvlees maken, gevuld met een mengsel van prei en champignons.
Paté maken is niet moeilijk. Lever, vlees en andere smaakmakers, dat is de essentie. En soms geeneens lever.
Gekookte hammen wilde ik maken. Op de keper beschouwd duurt het proces 35 dagen. Het heeft een geur die, voor mij althans, onbekend was: een kaaslucht.
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.
Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, magere room en wat salie.
Lever op zijn Chinees. Gemarineerd en geroerbakt. Ook voor degenen die niet zo gek zijn op lever, is dit een bijzonder smakelijk gerecht.
Pastinaak, spek (pancetta of bacon) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.
Jonge verse kapucijners met spek is haast een klassieker. Nu op een bedje met sla en gemengd met brie.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.