De schuld van de voedselindustrie?

Al eerder schreven we een recensie over het boek Slik je dat? van Joanna Blythman. Woensdag 9 september 2015 was ze in Nederland om het toe te lichten. Dankzij undercover werk van Blythman is het duidelijk dat achter de schermen meer met ons voedsel wordt uitgehaald dan op de verpakking staat. En wat de mogelijke consequenties zijn voor onze gezondheid. Wie is de schuldige?

Uit eten bij Puur M

Puur M is op 28 juni 2015 officieel toegetreden tot Euro Toques, de restaurants die puur en ambachtelijk werken. Wij aten er een krappe maand later. Het was er aangenaam en we hebben goed gegeten.

Gezondheid volgens de groente- en fruitsector

Op 28 april 2015 komt Groen Kennisnet met een bericht ‘Forse besparing op zorgkosten door meer groente en fruit’. Met zo’n titel trek je de aandacht. Maar deze vlag dekt de lading niet. Sterker nog, ze is misleidend. Het betreft de brochure ‘Groenten en fruit, gezond voor de Nederlandse economie en samenleving’ van GroentenFruit Huis, de belangenorganisatie van de groente- en fruitsector.

Groenmoes Markt is een feest

Een markt voor moestuiniers zoals die hoort te zijn. Het was een feest om de Groenmoes Markt in Oirschot te bezoeken. Hans van Eekelen heeft het voor de vierde keer voor elkaar gebokst. Klein en ontzettend fijn. En we maken kennis met de balkonton.

Uit eten in Spanje

We waren een dag of tien naar Spanje. Baskenland was ons doel, maar de regen dreef ons richting Madrid. Als je met anderen, die er geweest zijn, over Spanje en Baskenland praat, zeggen ze: heerlijke tapas of pintxos. En dat is waar. Maar dat is niet alles!