Harm en Aagje uitbenen

Schokkende beelden? Clara wilde een spreekbeurt op school houden over varkensvlees en het uitbenen, d.w.z. het geslachte varken tot stukken bekend vlees verwerken. De leraar had bezwaar tegen de expliciete foto’s. Waarom? Mogen kinderen niet weten waar de karbonade of fricandeau vandaan komt? Hoe braadworst wordt gemaakt? Is vlees anoniem?

Appeltaartvariaties

Een waar kunstwerk. Annita van Betuw maakt opmerkelijke grafische producties die alles met ons eten te maken hebben en dan in het bijzonder met groenten en fruit. Wij kochten het handgebonden boekje Appeltaartvariaties.

Uw eten lijkt niet wat het is

Op 20 en 21 mei 2014 bezochten we de beurs van de Private Label Manufacturers Association (PLMA). Zij die voor of onder allerlei merken produceren. Enkele positieve uitzonderingen daargelaten, was het een schokkende ervaring.

Big Bang Broccoli

Op 6 mei 2014 start een campagne om broccoli te promoten. Lof voor deze kool, zullen we maar zeggen. Het wordt nog onvoldoende gekocht en gegeten, terwijl het gezond is en de culinaire mogelijkheden goot. Na het lezen van Eating on the Wild Side willen we graag een kanttekening plaatsen bij de gezondheidsclaims.

Going bananas

Wat kost een tros bananen? Pakweg twee euro voor een tros van een kilo. Eigenlijk weten we weinig van de wijze waarop bananen worden geteeld. En hoeveel werk dit is. We waren in Ecuador en lieten ons informeren.