Monsanto wint kopieergeschil
Afgelopen maandag 13 mei heeft de US Supreme Court Monsanto in het gelijk gesteld. Het ging om een geschil met boer Bowman, die al acht jaar Roundup Ready-sojazaad vermeerderde. Dat mag niet.
Afgelopen maandag 13 mei heeft de US Supreme Court Monsanto in het gelijk gesteld. Het ging om een geschil met boer Bowman, die al acht jaar Roundup Ready-sojazaad vermeerderde. Dat mag niet.
Dit is geen recept voor het maken van een dergelijk gerecht. Nee, plastic soep maken we namelijk al met zijn allen. Plastic in de zeeën zijn een groot probleem. Deze week bereiken ons twee berichten: ‘Ook plastic in zeehondenmaag’ en ‘Student bedenkt oplossing voor plastic soep’. Toeval?
Boerenkaas dreigt een verworden begrip te worden. Niet alle ambachtelijk gemaakte kazen mogen Boerenkaas heten. Toch gebeurt dat. En dat is een onjuiste suggestie. Naast Boerenkaas komt er dus een aanvullend label: Kaas van de Boerderij.
Speciaal voor de stadse mens zonder tuin. Net als een koelkast, maar nu iets warmer, staat onder het aanrecht een kweekkast. Daar teelt de mens zonder tuin een breed scala aan kruiden en kiemgroenten in perfect geconditioneerde toestand.
Gisteren vond in de stad Groningen in het Alfa College de 19e editie van het WK Snertkoken en 14e editie van het WK Stamppot koken plaats. Een verslag.
Morgen is het WK Snert- en Stamppot koken in Groningen. Daar zal stamppotexpert en chef-kok Werner Drent het hutspotrecept reconstrueren, zoals de Spaanse soldaten dat ooit voor de poorten van Leiden achter lieten.
Het is een mooie beurs voor biologische en groene producenten, de BioVak in de IJsselhallen in Zwolle. Voor het zesde jaar met een streekproductenplein dat steeds groter wordt. Rest de vraag: wat doet Heyde Hoeve op BioVak?
De Horecava is de Nederlandse vakbeurs voor de Horeca. Wij bezochten de beurs om te zien welke kant het op gaat in de voedselwereld; dus wat u in de restaurants mag verwachten.
Het moest dit jaar nog gebeuren, eten bij De Nieuwe Winkel. Het twaalf gangen groentenmenu. Een belevenis om het jaar mee af te sluiten.
De tuinbeurs Groene Passie is van 22 t/m zondag 25 november in de Americahal in Apeldoorn. Een beurs voor de groene (moes-)tuinier of hobbyteler met een vleugje autarkie.
Het was volle bak bij 't Ailand in Lauwersoog. Daar vond een culinaire match plaats tussen harder en Bonte Bentheimer-vlees. Iedereen genoot.
Het e-zine Smultuin waagt zich over de grenzen en dan wel meteen in tropische sferen. Maar liefst vijftien pagina's zijn ingeruimd voor chocolade.