Wij waren op de Bio Beurs 2016

De Bio Beurs is een gemoedelijke en leuke beurs voor de biologische sector. In principe is het voor bedrijven en zelfstandige ondernemers, maar ook als consument is het er aangenaam toeven. Er kan alleen niets worden gekocht – op een zak friet na.

2016 is het Jaar van …….

Kievit. Boon of peulvruchten. Jeroen Bosch. Boek. Water. Allium. Geranium. Kleinbladige Linde. Aap. Voor deze en nog veel meer is 2016 een belangrijk jaar. Focus op een plant, dier, persoon of ding plaatst het op de voorgrond en zorgt ervoor dat wij, de mensch, er iets meer aandacht voor hebben en er ook misschien iets meer van te weten komen.

Bijzonder smakelijk aanbod Groenmoes Markt

Hans van Eekelen is de auteur van de geweldige zaaiagenda, het zakboekje Van Zaaien tot Oogsten en de drijvende kracht achter de Groenmoes Markt. Op 20 maart 2016 verschijnt van zijn hand Groen en Smakelijk, de bezoekgids voor mooie, smakelijke tuinen in Nederland en Vlaanderen. Èn op 20 maart is de Groenmoes Markt. Toeval? Maar voor u wel een kans.

En nu is er de ultieme restaurantlijst: La Liste

Het moest er eens van komen. Welke restaurantgids is nu 100% betrouwbaar? La Liste is een Frans-internationaal initiatief dat volgens een algoritme aan de hand van veel restaurantgidsen en websites een overzicht geeft van wat de werkelijk goede restaurants op onze aardkloot zijn. De website is 17 december 2015 gelanceerd.

KOST-evenement stelt teleur

Het KOST evenement van maandag 21 september 2015 dat over de Nederlandse eetcultuur zou moeten gaan, maakte, uitgezonderd het afsluitende diner, de verwachtingen niet waar. Uiteindelijk had het veel weg van een aangeklede aftrap voor een marketingcampagne van de groententelers. Heldin van de Smaak 2015 Barbara Rodenburg uitte tegen het slot van de bijeenkomst haar kritiek. Want, over welke ‘Moeder Natuur’ hebben we het?

Digitale Atlas van het Natuurlijk Kapitaal

Stilletjes is de Digitale Atlas van het Natuurlijk Kapitaal (DANK) live gegaan. Dat geld moet renderen wordt ons dagelijks ingeprent in nieuwsberichten waarin economie de boventoon voert. Maar belangrijker is de aarde en onze leefomgeving. In de deze digitale atlas zijn kaarten over natuurlijke bronnen en ecosystemen samengebracht en toegankelijk gemaakt. Opdat we allen kunnen zien en leren.

De schuld van de voedselindustrie?

Al eerder schreven we een recensie over het boek Slik je dat? van Joanna Blythman. Woensdag 9 september 2015 was ze in Nederland om het toe te lichten. Dankzij undercover werk van Blythman is het duidelijk dat achter de schermen meer met ons voedsel wordt uitgehaald dan op de verpakking staat. En wat de mogelijke consequenties zijn voor onze gezondheid. Wie is de schuldige?