Drie-in-de-pan courgette
Van courgettes is heel goed drie-in-de-pan te maken. Heerlijke koeken of burgers, zo u wilt. Met munt, peterselie en wat kaas.
Van courgettes is heel goed drie-in-de-pan te maken. Heerlijke koeken of burgers, zo u wilt. Met munt, peterselie en wat kaas.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Hoe leuk is dat? Een tarte tatin van aardappels en courgettes met verse kruiden. Dat is eens een andere courgettetaart.
Courgettes in zoetzuur met wat ui en kruiden. Verrassend lekker en het is eens wat anders dan de overproductie uit de moestuin omzetten in soep.
Waarom maakt een mens courgettebrood? Courgette heeft al weinig eigen smaak te bieden en in brood verdwijnt dat vrijwel helemaal. Groene snippes blijven. Dit is een vrij luxe en kleurrijk brood, dat eigenlijk meer een cake is. Met naar keuze noten, citroenrasp, maanzaad, gember enzovoorts.
Deze courgettepaté is met in de lengte gesneden courgettes en gerookte forel. Het is makkelijk te maken en behoorlijk smakelijk. Koud nog lekkerder en met een kleine tomatensalade erbij.
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Hartige taart met quenelles van snijbiet en courgette. Geniet ervan!
Gevulde courgettebloemen met een mengsel van coquilles, langoustine en tong en daaroverheen een dressing met kruiden.
Gestoofde courgettebloem gevuld met mozzerella met wat zongedroogde tomaat.
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.