Stengelsla met shiitakes
Simpel en razend lekker: gewokte repen stengelsla met shiitakes. Die vegetarische Chinezen toch; die weten wat lekker is.
Simpel en razend lekker: gewokte repen stengelsla met shiitakes. Die vegetarische Chinezen toch; die weten wat lekker is.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.
Soep met eekhoorntjesbrood of andere boleten. Als maaltijdsoep of vooraf.
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Duxelles zijn gesmoorde, fijngesneden en op smaak gebrachte paddestoelen. Heerlijk in soep of voor sauzen. Of op brood.
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.
Gebakken champignons met rode peper en knoflook. Makkie en bijzonder lekker.
Bijzonder gerechtje met eekhoorntjesbrood. Herfst-winter.